Olli Koivunen on uusin jäsen Tuhannen voiton klubiin. Kuva Anu Leppänen.
Olli Koivunen on uusin jäsen Tuhannen voiton klubiin. Kuva Anu Leppänen.

Olli Koivunen Tuhannen voiton klubiin

Olli Koivunen, 25, ajoi tiistaina Teivossa tuhannennen voittonsa. Hän narutteli tonnin täyteen isänsä Harri Koivusen valmentamalla Smurfriinalla, joka johti kisan jokaista metriä.

Onnea tuhannesta voitosta Olli! Klassinen kysymys: miltä nyt tuntuu? "Kiitos, kiitos! Kyllä minä henkilökohtaisesti pidän tätä tosi isona juttuna. Kieltämättä se oli aina enemmän mielessä, mitä lähemmäksi se tuli."

Ajoit ensimmäisen voittosi Kvintet Avengerilla Turun lounasraveissa 23.11.2012 ja heti perään Iris Micilla toisen. Osasitko kuvitella, ettei mene yhdeksää vuottakaan, kun ykkösiä on 998 lisää? "Ei se käynyt pienessä mielessäkään. Ei kunnolla edes se, että on saanut ohjastamisesta ammatin. Totta kai siitä haaveili, mutta se että se kävi toteen, on ihan unelman elämistä."

Onko se ollut sellaista, mistä haaveilit? "Hyvinä päivinä joo. Raviurheilu on kumminkin sellainen laji, että huomattavan paljon enemmän hävitään kuin voitetaan. Voit ajaa tiistaina Teivossa kolme voittoa ja ajatella, että olen minä ihan kuningas. Keskiviikkona Vermossa heti ensimmäisessä lähdössä laukkuutat suosikin ja loppuilta jatkuu yhtä kehnosti. Kun tätä on jatkunut pari päivää, alkaa tulla mieleen, että parempi kai olisi koko homma lopettaa. Sitten lauantaina saat yhden ykkösen, niin jo sellaiset ajatukset kaikkoaa. Taas jaksaa."

Mitä nyt, kun tämä unelma on saavutettu? "Vaikka olen tosi läheltä saanut seurata, mitä ravivalmentajan ammatti on, niin silti haluan jonain päivänä olla tallinpitäjä ja ajaa kilpaa myös itse valmentamillani hevosilla. Hevosen valmentaminen on maailman hienointa hommaa, mutta sehän on vain osa sitä ammattia ja se kaikki muu siinä ympärillä hieman pelottaakin. Oman tallin pyörittäminen on kuitenkin selkeä tähtäin elämässä."

Kun nyt lähdet tavoittelemaan toisen tuhannen voiton saavuttamista, niin mitkä ovat mieleenpainuvimmat ensimmäisen joukosta? "Solvallan Elitloppet-viikonlopun voitot. Harper Hanover Eeliksellä ja Kolmevuotiaiden tammaeliitti Ratu Royalella. Kumpikin tuli niin suurena yllätyksenä, ettei maalissa uskaltanut edes tuulettaa, kun ajatteli, ettei tämä voi olla totta. Molemmilla kerroilla katsoin maalipaalulla takasuoran screenia, että kuvaako ne tosissaan lähikuvassa minua. Voitinko ihan oikeasti tämän lähdön."

Entä mikä on se kilpailu, jonka haluaisit voittaa? "Pitäisi tietysti sanoa Elitloppet, mutta juuri nyt tuntuu, että se on Suur-Hollola. Siitä on jäänyt vähän hampaankoloon ja sitä paitsi se on maailman hienoin kilpailu, mitä Suomessa syntyneille ravureille ajetaan."

Lue lisää Olli Koivusesta ja hänen ajatuksistaan seuraavasta Hevosurheilu-lehdestä, joka julkaistaan perjantaina 3.9.

Olli Koivusen tuhannen voiton kunniaksi klassikoissa julkaistaan artikkeli helmikuulta 2016, jolloin hän oli Kuukauden henkilö. Voit lukea jutun tästä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi