Rhapsody Point ja Bag´s Simoni viime vuoden Cityraveissa Hamina Bastionissa.
Rhapsody Point ja Bag´s Simoni viime vuoden Cityraveissa Hamina Bastionissa.Kuva: Anu Leppänen

Olympiamitalistit ajavat kilpaa Cityraveissa sunnuntaina

Hevoset Bastionissa -tapahtuman Cityraveissa koetaan vauhdin hurmaa.

Toista kertaa järjestettävä Hevoset Bastionissa -tapahtuma 7.–11.6. yhdistää eri hevosurheilulajit. Bastioni-areenalla kilpaillaan este- ja kouluratsastuksessa, Harjun oppimiskeskuksessa kenttäratsastuksessa. Ravirata taas tuodaan aivan Haminan kaupungin ytimeen.

Sunnuntaina ohjelmassa olevat Cityravit eroavat muullakin tavalla kuin miljööllä perinteisistä raveista. Siinä missä ravihevoset juoksevat ovaalin muotoisella radalla kilpaa, Cityraveissa voittaja haetaan 300 metrin suoralla.

”Cityraveissa pääsee superlähelle hevosia”, Hevoset Bastionissa -tapahtuman tuottaja Mikko Luhtala toteaa.

Kilpailumuotona Cityravit ovat helppoa seurattavaa, koska säännöt ovat yksinkertaiset: radalle tullaan kahden valjakon pareissa ja nopeampi pääsee jatkoon. Eriä juostaan niin kauan, kunnes voittaja on selvillä. Haminassa nähdään lämminverisiä, suomenhevosia, montéa ja poneja. Tänä vuonna extrana järjestetään pelkästään naisohjastajille suunnattu kilpailu. Lähtöjä on kaikkiaan kuusi ja niihin ilmoitettiin yhteensä 40 hevosta ja ponia.

”Ihmisille tarjotaan kunnon mahdollisuus nauttia vauhdista ja hevosista. Tämä on samalla myös raviurheilun pr:ää, jossa laji-ihmiset tulevat esittäytymään ihmisten luokse ja pääsevät kertomaan, millainen laji tämä on”, Luhtala sanoo.

Mäkihypyn olympiavoittaja Toni Nieminen vetää ajohaalarin päälleen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018. Kenraaliharjoitus tapahtuu perjantaina Teivon raveissa Enon Vilpillä, ja Cityraveissa mies ohjastaa lämminveristen kärrylähdössä Target Kronosta.

”Äkkiä ne vuodet on vierähtäneet. Liian pitkään on mennyt siitä, kun viimeksi olen ajanut kilpaa ja vieroitusoireet ovat päässeet kasvamaan kohtuullisen pahoiksi. Nyt on jo korkea aika palata taas kilpakärryille tositoimiin”, ajotehtävistä innostunut Toni Nieminen iloitsee.

Niemisen lisäksi ohjastustehtävissä nähdään myös muun muassa jääkiekkoilija Antti Pihlström.

Rhapsody Point ja Bag´s Simoni viime vuoden Cityraveissa Hamina Bastionissa.
Olympiavoittaja palaa ohjastustehtäviin tänään – ”Tämä on sellainen hulluus, ettei tästä pääse varmaan koskaan eroon”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi