Hannu ja Riitta Nylund New Grove Safirin kanssa voittajaseremonioissa.
Hannu ja Riitta Nylund New Grove Safirin kanssa voittajaseremonioissa.Kuva: Roosa Lindholm

Oma kasvatti oli aiheuttaa aviokriisin – toikin valmentajalleen uran suurimman onnistumisen

Riitta Nylund voitti kasvattinsa New Grove Safirin kanssa Toto76-lähdön Turussa. Nylund oli aikaisemmin luopua hevosestaan kahteenkin otteeseen.

Maskulainen Riitta Nylund oli luovuttaa suojattinsa New Grove Safirin kanssa, koska hevonen oli temperamenttisen luonteensa takia lähes mahdoton treenattava kotioloissa. Puoliso Hannu kannusti jatkamaan.

"Pari kertaa nostin kädet pystyyn hevosen kanssa. Olin tilannut sille jo ajan manalan majoille."

"Mieheni sanoi kuitenkin koko ajan, että kyllä ruuna vielä onnistuu ja voittaa. Aviokriisin ruuna meinasi aiheuttaa", Riitta Nylund nauroi.

New Grove Safir palkitsi Nylundien sinnikkyyden Turun Toto76-kierroksella. Ruuna kiri Riitan ohjastamana loppumetrit vauhdikkaimmin Kyvyt Esiin -divisioonakarsinnassa ja nappasi 3000 euron arvoisen ykköstilan.

"Voitto oli urani merkittävin ja erityinen, koska se tuli tämän hevosen kanssa. New Grove Safir on kolmannen polven kasvatti."

Nylundien kasvatustoiminta täyttää tänä vuonna 27 vuotta.

Ravipelaajat olivat New Grove Safirin voiton jälkeen silmät ymmyrkäisinä, sillä hevosta oli pelattu Toto76-pelissä vaivaiset 1,17 prosenttia.

"Ruuna oli jo viimeksi tosi hyvä. Oljenkorret jäivät tänään kokonaan käyttämättä", Riitta Nylund paljasti.

"New Grove Safir ei ole mikään kiertelijä. Se lähtee vauhdilla matkaan, vaatii tarkan reissun, mutta jaksaa perille saakka. Vaikka juostava matka oli tänään 2600 metriä, ei hevoselle sierainkaan värähtänyt lopussa."

New Grove Safir voitti tuloksella 17,1a / 2600 metriä.

Riitta Nylundin treenilistoilla on kolme muutakin hänen ja puolisonsa kasvattia. Seitsemänvuotias New Grove Regal on kilpaillut Solvallaa myöten. Nelivuotias New Grove Trapez nähdään starttiviivalla Nylundin mukaan keväällä. Porukan kuopuksen New Grove Unitedin kilpauraa Nylund odottaa mielenkiinnolla.

"United on Zola Bokosta. Kaksivuotias on oikea herkkupala. Sen kanssa on todella paljon odotuksia", Nylund paljasti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi