Hannu Torvinen ohjasti Bravo Sencelloa ensimmäistä kertaa. Ruunan voittoaika 14,6 oli sen uran paras täyden matkan noteeraus. Maili on sujunut viime heinäkuussa aikaan 13,7.
Hannu Torvinen ohjasti Bravo Sencelloa ensimmäistä kertaa. Ruunan voittoaika 14,6 oli sen uran paras täyden matkan noteeraus. Maili on sujunut viime heinäkuussa aikaan 13,7.Arkistokuva: Anu Leppänen

Omistajan opinnot eivät saaneet haitata Bravo Sencelloa – debytoi uusista käsistä ylivoimavoitolla

Kuopion Toto5-pelin toisesta kohteesta povattiin Cazadorin ja Cape's Captainin välistä matsia, mutta se olikin kolmossuosikin aivan suvereeni näytös. Bravo Sencello debytoi Jukka Huuskolan valmennuksesta voitolla, joka tuli johtavan rinnalta ajalla 14,6ake.

Viisivuotias Bravo Sencello muutti Suomeen viime vuoden helmikuussa nelihenkisen Bravo Stablen omistukseen, ja siihen kuuluvan Maria Laukkasen valmennukseen. Ruotsalaisruuna teki viime kautena lupaavaa jälkeä voittaen 11 kilpailustaan kolme. Talvitreenit sekä kaksi vuoden ensimmäistä kisaa sujuivat vielä Laukkasen komennuksessa, mutta maaliskuussa Bravo Sencello siirtyi Jukka Huuskolan valmennukseen.

”Olen neljä vuotta ollut sairaanhoitajana ja lähdin suorittamaan jatko-opintoja helmikuussa ammattikorkeakouluun. Ajattelin, että en todellakaan halua, kun aika on rajallinen ja opinnot alkoivat, että hevoselta otetaan mitään pois”, Laukkanen taustoittaa. ”Hevonen treenasi talven todella hyvin. Olin tehnyt siinä kovan työn, niin ajattelin, että hevosen pitää päästä johonkin hyvään paikkaan kilpailemaan, kun mulla ei siihen tunnit päivästä riitä. Jukka on mun ihan luottotreenari. Mulla on hänellä ollut Take a Bow neljä vuotta treenissä, ja hänestä on tullut sen myötä hyvä kaveri. Ollaan hyvin saman henkisiä ihmisiä."

Bravo Sencello otti talven tiukoista treeneistä vähän itseensä. Se oli kauden avauskisassaan helmikuussa Laukkasen mukaan vielä hyvä neljäs, mutta toinen kisa puolitoista viikkoa myöhemmin ei ollut onnistunut. Apu löytyi hevosen SI-nivelten piikittämisestä, mikä tehtiin kuukausi sitten. Tänään ensimmäinen kisa Huuskolalta oli vakuuttava. Ruuna runnoi ykköseksi johtavan rinnalta.

”Jukka on tehnyt tosi hienon työn. Hevonen on vetristynyt ihan hirveästi ja ravi parantunut. Kun oli viimeiset 500 metriä jäljellä, itku tuli, kun näin, että se tämän lähdön kuittaa. Hevonen oli tosi hyvä.”

Viisivuotiaan osaamiseen Laukkasella on ollut alusta asti vahva usko.

”Kyseessä on isoliikkeinen hevonen, joka vaatii massaa. Tiesin, että 5–6 vuotiskausi voisi sillä olla ehkä se paras kausi, kun se todellakaan ei ollut viime vuonna valmis, vaikka hyviä suorituksia teki."

Toto5-rivin avasi Markus Dahlströmin valmentama sekä ohjastama Il Funny Li. Ruuna matkasi 3. ulkona ja sai loppukiriinsä lisäpiristyksen vetolapuista, jotka sillä olivat pitkästä aikaa käytössä. Antti Ripatin treenaama ja ohjastama Sweet Poison otti yllätysvoiton Pilvenmäki Specialin karsinnassa. Ykkössija ja varma finaalipaikka näytti menevän Ashley Facelle, mutta se laukkasi juuri hieman ennen maalia. Viimeiset kohteet olivat Nurmosten näytöstä, kun Ossi-isän valmentamat Roberto Diver ja H.V. Tuuri olivat Iikan ohjastuksessa keulapaikalta varmoja voittajia.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi