Vuoden hevonen selviää vasta Ravigaalassa. Hevosurheilu teki taustajoukoista omat varjovalintansa gaalan alla. Kannen kuva: Anu Leppänen
Vuoden hevonen selviää vasta Ravigaalassa. Hevosurheilu teki taustajoukoista omat varjovalintansa gaalan alla. Kannen kuva: Anu Leppänen

On Ravigaalan aika

Perjantain lehdessä listaavat Hevosurheilun toimitus ja avustajat perinteiseen tapaan omat varjovalintansa Ravigaalan alla. Järjestykseen laitetaan valmentajat, ohjastajat, kasvattajat ja omistajat. Julkaisemme myös laajan seksuaalista häirintää käsittelevän kyselymme tulokset.

Ravigaalassa lauantaina viime vuoden parhaat hevoset taustajoukkoineen pääsevät vielä kerran framille ja tähtisateeseen, kun Suomen raviurheileva kansa pistää ykköstä ylle ja suuntaa Teivon ravien jälkeen gaalahumuun.

Viralliset valinnat Vuoden parhaiksi tekee Ravitoimittajat ry:n hallitus, mutta perinteiseen tapaan Hevosurheilu listaa omat suosikkinsa jo etukäteen. Kuka valmentaja arvostetaan korkeimmalle, entä omistaja? Kuka oli viime vuoden ykkönen amatööriohjastajista? Hevosurheilun luettuasi tiedät.

Vuoden hevonen valitaan yleisöäänestyksellä, joka päättyy vasta gaalailtana. Hevosurheilun verkkosivuja seuraamalla pysyt kärryillä palkituista!

Sekä Suomen Hippos että Ratsastajainliitto tuomitsevat seksuaalisen häirinnän ja vakuuttavat alalla olevan nollatoleranssi epäasialliseen käytökseen. Hevosurheilun laajasti vastauksia saanut kysely kertoo karua kieltään etenkin nuorten naisten kokemasta häirinnästä. Yli 90% kyselyyn vastanneista henkilöistä oli naisia.

Uutisissa kerromme muun muassa Ruotsin suunnitelmista lopettaa kaikki ratapeli kolmen vuoden sisään.

Takasivun juttu vie meidät tutustumaan Suomen vanhimmaksi tituleerattuun poniravikouluun, Ruskossa sijaitsevaan Hepsikseen.

Ratsastuksessa vierailemme ahkeran salolaisen talliyrittäjän Irina Kokon luona. Hän tekee sitä, mitä haluaa, ja monipuolisesti. On kasvatusta, ratsutusta, valmentamista ja hevosten perushoitoa. Muutaman vuoden takainen onnettomuus kenttäratsastuksessa pysäytti perheenäidin, mutta ratsastamis- ja kilpailemisintoa se ei lannistanut. Laji vaan painottuu nykyään kouluratsastukseen. Kokon perhe- ja talliarki on melkoinen rumba, mutta miten hän sen selvittää? Perjantain Hevosurheilu kertoo.

Perinteiseen tapaan Hevosurheilusta löytyy myös kattava vihjepaketti raveihin aina ensi tiistaille asti.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi