Hannu Torvisen ajokki One Break Broline hallitsi keulasta. Jukka Torvisen kuskaama Stardust Fibber oli toinen.
Hannu Torvisen ajokki One Break Broline hallitsi keulasta. Jukka Torvisen kuskaama Stardust Fibber oli toinen.Kuva: Pekka Salonen

One Break Broline ratkaisi jo kiihdytysvaiheessa

Hannu Torvisen ohjastama One Break Broline otti kauden avausvoittonsa Vermon Toto64-pelin ensimmäisessä lähdössä.

Toto64-1: Juuso Holttisen valmentama One Break Broline ohitti kiihdytyksessä sisäradan Stardust Fibberin. Ensimmäinen 500 metriä ravattiin 11,0-lukemiin, mutta sen jälkeen One Break Broline sai tehdä oman juoksunsa, kun rinnalle jääneellä April Sisulla ei haluttu vaatia vauhtia.

Loppukaarteessa Hannu Torvinen piti porukkaa kasassa, mutta maalisuoran alussa ohjastajaliigan kärkinimi antoi ajokilleen menoluvan. One Break Broline kiihdytti nopeasti vauhtiaan, mutta takana väijynyt Stardust Fibber pystyi seuraamaan hyvin. Haastamaan Jukka Torvisen ajokki ei keulahevosta pystynyt, tai ehtinyt.

”Ekaan kurviin mentäessä, kun saatiin keulapaikka, sen jälkeen saatiin ajaa nätisti”, Hannu Torvinen aloitti. ”Hyvin hevonen irtosi, mutta paras terävyys löytyy starttien myötä. Tänään oli jo paljon parempaa suorittamista kuin Tampereella.”

Suosikki One Break Broline teki kauden neljännessä startissaan voittoajan 12,7a/1609 metriä.

8-vuotias One Break Broline on Broline International Ab:n kasvatti, Onkel Invest Oy omistaa.

Torvisen veljesten ajokkien jälkeen kolmanneksi kiri Tommi Kylliäisen kuskaama Massive Clout.

Toto64-2: 2600 metrin kisassa Aripekka Pakkasen valmentama Chique pysyi pitkästä aikaa koko matkan sallitulla askellajilla, eikä tamma kohdannut parempaansa.

Juha Utala otti paalulta kärkipaikan Easy Diamondin kanssa. Valjakko johti ensimmäisen kierroksen ajan, mutta silloin parijonosta eteenpäin iskivät Chique ja Cacshot.

Antti Teivaisen ajama Chique paranteli kolmatta rataa pitkin ensimmäisenä ja pääsi suosiolla aina keulaan saakka 1300 metriä jäljellä. Cacshot pyrki haastamaan keulahevosta kirilenkillä, mutta putosi sen kyydistä.

Chique näytti purjehtivan maalisuoralla ylivoimavoittoon, mutta haparoi sata metriä jäljellä. Teivainen piti ajokkinsa ravilla, jolloin se piti vielä hallittuun ykköstilaan ennen suosikki Cacshotia ja alkuun laukannutta Cavalieriä.

"Tällä välillä, kun heittää vapaalle niin ravia katoaa", Antti Teivainen kertoi maalisuoran hapuiluista. "Onneksi oli sen verran etumatkaa, että saatiin rauhassa odottaa, että hevonen pudottaa takaisin rytmille, ja sitten oli kaikki helppoa. Alun perin oli tarkoitus, että jos päästään eteenpäin ajamaan, kun hevonen ei kestä minkäänlaista häiriötä."

Neljänneksi pelatuin Chique ravasi voittotuloksen 15,9/2620.

Toto64-3: Tapio Perttunen varoitteli TotoTV: lähetyksessä Antin Helmin laukkariskistä ennen Toto64-pelin sulkeutumista, mutta ravi maistui suursuosikille. Voittoa se ei silti pystynyt 3. ulkoa ottamaan, kun oli koko ajan epävarman näköinen.

Esa Holopaisen ajama Moona-Mi nappasi kärkipaikan, josta piti 30,0-lopetuksessa niukkaan voittoon ennen takanaan matkannutta Unnan Vesseliä ja Arto Hammaria.

Voittajan valmentaja Lilli Aalto valotti suojattinsa voittovirettä lähdön jälkeen.

"Upea fiilis, tosi hieno! Hevonen on ollut tosi hyvä ja petrannut nyt. Sillä oli vatsavaivoja talvella ja pientä sanomista selässäkin, mutta töitä on tehty."

Esa Holopainen osasi odottaa nelossuosikilta pärjäämistä jo ennakkoon.

"Muutaman kerran olen hevosta ajanut ja se on aina tosi hyvän juoksun tehnyt. Viimeksikin Riihimäelle se jäi ihan pussiin, joten odotin, että voisi pärjätä."

Moona-Mi teki ennätystuloksena 31,9.

Toto64-4: Tom Erikssonin treenaama Casimir Tof vei tasaisesti veikatun kohteen kakkossuosikkina.

Ghiotti otti aluksi keulapaikan, mutta luovutti sen heti suosiolla suosikki Dalton Hossille. Ari Moilasen ajokki ei saanut hetkeäkään hengähtää, kun Teemu Okkolin hiillosti rinnalla Wille's Ametistin kanssa keulapaikka mielessä. Wille's Ametist pääsikin kärkeen, mutta avaus venähti 09,0-lukemiin.

Hannu Torvinen kierrätti Casimir Tofin etusuoralla johtavan rinnalle, josta se hankki otteen keulahevosesta jo 400 metriä jäljellä. Lujaa kirinyt First Revenge yritti haastaa, muttei päässyt ohi.

"Etusuoralla vauhti oli suht´ reipasta, mutta ajettiin eteenpäin ja päästiin onneksi johtavan rinnalle. Tuntui, että keulahevonen lyödään, muttei voinut tietää, että miten paljon takana on voimia. Hevonen oli nyt rennompi kuin viimeksi, jolloin oli ehkä vähän hermostunut. Se takia oli vetelämpi tänään, mutta hyvä, kun tsemppasi hyvin", Hannu Torvinen jutteli.

Casimir Tof voitti kakkossuosikkina ajalla 14,1a/2100.

Toto64-5: Viisivuotias Ypäjä Louvre jatkoi vahvoja suorituksiaan, kun otti 3100 metrin kisassa ylivoimavoiton.

Mika Forss latasi Silent Victoryn juoksuradalta kärkipaikalle, mutta pelipankki Ypäjä Louvren selkä kelpasi eteen.

Ypäjä Louvre veti avauslenkin 17,5-vauhdilla, mutta toisella lenkillä vauhti kasvoi jo Ripasso Classicon painostamana. Viidennen puolikkaan Olli Koivusen ajokki kiskoi 13,5-vauhdilla ja irtosi muista. Viimeiset 500 metriä Ypäjä Louvre kiskoi peräti kymppiä ja voitti pystyyn.

"Olisi voitu mennä varmaan kovempikin aika, vaikka 15,1 on kovaa kamaa näin melkein yksin juostuna", Olli Koivunen kehui. "Viimeisen kaarteen alussa löysäsin hevosen, että saa mennä jos haluaa. Se tuli lopun leikitellen, ja olisi ollut varaa ajaa kovempaa."

Olli Koivunen ohjasti Ypäjä Louvrea ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Kehitystä on viime vuoteen verrattuna Koivusen mukaan tullut.

"Ypäjä Louvre on riskistynyt ja tuntuu jotenkin, että palaset ovat loksahtaneen kaikki kohdalleen. Jos päää vaan vetää, voi tästä tulla vaikka kuinka kova hevonen"

Sahara Sandstorm kiri toiseksi ennen Dreambowia. Lähdön kuumimpiin pelihevosiin kuulunut Wide Game jäi myöhään lähdöstä pois.

Toto64-6: Kierros päättyi pikkuyllätykseen, kun Jukka Torvisen ajokki BWT Angryman kiri vihaisesti tarkan reissun päätteeksi.

Tapio Perttunen oli keulassa Important Mattersin kanssa kiinni suuryllätyksessä viimeiselle sadalle metrille asti, mutta silloin BWT Angryman pääsi vapauteen ja otti varman voiton ennen niin ikään hyvin lopettanutta Wall Street Comerya.

"Kolmas sisällä oltiin koko matka. Yritettiin reippaasti matkaan, mutta lähtönopeus on tällä rajallinen. Yritin miettiä, että mikä on järkevin ratkaisu, muttei matkalla ollut paljoa tehtävissä. Odoteltiin vaan, että kiriluukut aukeavat, ja loppupeleissä meni kaikki nappiin", Jukka Torvinen iloitsi.

Jeroen Van Craen valmentaa voittajaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi