Tommi Kylliäinen ohjasti One Directionia Suur-Hollola-ajon finaalissa, mutta Porissa rattaille hyppää Iikka Nurmonen.
Tommi Kylliäinen ohjasti One Directionia Suur-Hollola-ajon finaalissa, mutta Porissa rattaille hyppää Iikka Nurmonen.Kuva: Anu Leppänen

One Direction haastaa rahakkaammat Kultaloimessa

Hanna Lepistön valmentama, kasvattama ja osaomistama One Direction osoitti viimeistään Suur-Hollola-ajossa, ettei sen voittosumma kerro lähellekään kaikkea hevosen kyvyistä. Seuraavaksi ori haastaa ennakkoluulottomasti huomattavasti isorahaisemmat kilpakaverinsa Porin Kultaloimessa ensi torstaina.

Muutaman vuoden takainen derbyfinalisti on osoittanut, että juoksijanlahjat ovat edelleen tallella ja vire on nousujohteinen. Viime viikonloppuna 7-vuotias ori selvitti tiensä Suur-Hollola-ajon finaaliin oman karsintansa kakkosena. Ennen Lahden startteja hevosen voittosumma oli alle 30 000 euroa, joten voidaan toden totta sanoa, että tili tuskin on täynnä vielä.

”Sehän on juossut useammassa isossa lähdössä uransa aikana, mutta niissä on mennyt aina kaikki pieleen, joten rahaa ei ole kertynyt tuon enempää”, Lepistö taustoittaa. ”Kyllähän voittosumma voisi olla isompikin, jos joskus rahakkaassa lähdössä olisi kaikki onnistunut ja ollut tuuria matkassa. Ei se kuitenkaan hevosen luokkaa laske, eikä hevonen itse voittosummaansa tiedä. Lahdessa se näytti, että se pystyy noissa lähdöissä juoksemaan.”

Suur-Hollolan finaalissa sijoitus oli kuudes, mutta jossiteltavaakin jäi.

”Kaikki jäi käyttämättä. Pateja olisi varmasti ollut jäljellä, jos tilaa olisi auennut. Hevosta ajatellen kuitenkin parempi näin, että voimia jäi talteen.”

Ensi torstaina One Direction starttaa perinteikkäässä Porin Kultaloimessa. Vaikka viime viikonlopun reissu Jokimaalle tuotti 11 000 euroa nostaen hevosen voittosumman yli 40 000 euroon, on se edelleen selvästi vähemmän kuin vastaan asettuvilla kilpakumppaneilla, sillä toiseksi pienimmällä voittosummalla starttaavalla Van Kronoksellakin on yli kolminkertainen voittosumma One Directioniin nähden.

”En olisi ilmoittanut hevosta mukaan, jos ei odotuksia olisi”, Lepistö sanoo päättäväisesti. ”Lähtöpaikka on varmaan ihan hyvä. Tietysti olisi ollut kiva lähteä eturivistä pienellä numerolla, mutta kaikkea ei voi saada.  En tiedä pystyykö se tuota lähtöä voittamaan, mutta jos juoksu onnistuu, se voisi olla kärkipäässä.”

10 000 euron ykköspalkintoa lähtee Porissa tavoittelemaan varsin nimekäs joukko Suomen lämminverihuippuja. Alta näet lähtölistan kokonaisuudessaan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi