Savon Sisu ja Teuvo Nikulainen.
Savon Sisu ja Teuvo Nikulainen.Kuva: Anu Leppanen / arkisto

One Quick ja Savon Sisu menopäällä kalakukkojen kaupungissa

Sorsasalossa oli tarjolla isoa rahaa Pohjois-Savon Hevosjalostusliiton alueella syntyneille 3-4 -vuotiaille lämminverisille ja 4-5 -vuotiaille suomenhevosille. Molempien kategorioiden Kasvattaja-ajoissa voittajat palkittiin 5 000 euron ensipalkinnolla.

Timo Hulkkosen valmentama One Quick vei nimiinsä lämminveristen Kasvattaja-ajon. Hannu Torvinen tarjosi ajokilleen hyvän reissun ennakkosuosikki Nineelevenin peesissä, ja kun ratkaisujen aika koitti, kisan parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä. Nelivuotias Trixtonin tytär paransi tasoitusennätystään yli kolme sekuntia lukemiin 15,1/2140 metriä.

”Tamma jätti hyvän kuvan itsestään, kun ajoin sitä Lappeenrannassa Tammakilvan karsinnassa”, Torvinen kehaisi radan voittajahaastattelussa. ”Etukäteen vaikutti siltä, että Nineelevenin ollessa normaali oma itsensä, taistelisimme tänään lähinnä kakkossijasta. Takasuoralla alkoi kuitenkin tuntua, että meillä onkin yllättävän paljon varaa, ja maalisuoralla hevonen lähti etenemään hienosti. Voitto oli lopulta hallittu.”

Suomenhevosten Kasvattaja-ajossa nähtiin mainio matsi Teuvo Nikulaisen tallin Savon Sisun ja Pauli Raivion valmentaman Matteus Kevättömän välillä. Ensin mainittu jyräsi kalkkiviivoilla edelle ja nappasi ykkössijan. Ruunaa ajoi illan menestysohjastaja Santtu Raitala. ”Savon Sisu oli tänään parempi kuin edellisessä startissaan, kun se palasi tauolta”, hän kertoi. ”Teuvo oli tehnyt porukoineen oikeita asioita ja jo pruuvatessa tuntui, että hevosella on normaali vireystilansa.”

Raitalan toinen Toto5-kohdelähdön voittohevonen oli Isa Liimataisen valmentama Little Boy Away, joka johti lähdöstä maaliin.

Toto5-päätöksen vienyt Fransua hallitsi niin ikään alusta loppuun. Jarkko Kervinen ajoi Ossi Malisen valmennettavaa.

Lue lisää ensi keskiviikon Hevosurheilusta.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

 

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 8 One Quick, 12,34 %, 7,06 €

T5-2: 10 Bismarck Comery, 71,86 %, 8,20 €

T5-3: 11 Savon Sisu, 25,36 %, 12,31 €

T5-4: 5 Little Boy Away, 10,63 %, 59,21 €

T5-5: 2 Fransua, 23,80 %, 146,04 €

Vaihto: 56 487,04 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi