Onko suomenhevosen värillä väliä?
Dusktodawn Boogie on ylittänyt kaikki odotukset. Kannen kuva: Anu Leppänen

Onko suomenhevosen värillä väliä?

Perjantain Hevosurheilu tarjoilee tietoa suomenhevosen väreistä. Sukulinjat-sarjassa Maini ja Kaisa Mikkola puhuvat toisistaan. Tutustumme myös Kenneth Danielsenin valmentamaan Dusktodawn Boogieen ja kysymme, mitä kuuluu Tom Gordinille.

Päällisin puolin näyttää, että vuosisatainen Hippos-jalostus on tehnyt tehtävänsä. Viime vuonna syntyneistä 1096 suomenhevosesta 970 on rautiaita. Rautiaan pintansa alla suomenhevonen on kuitenkin todellinen hevosten värigeenipankki. Erikoisvärit ovat kulkeneet emälinjoissa, joskus todella ohuina lankoina, joskus vain yhden yksilön varassa. Suomenhevosesta löytyi viime keväänä myös uusi valkokirjavuuden muoto.

Missä linjoissa erikoisvärit periytyvät? Mitkä tekijät niihin vaikuttavat? Hevonen voi olla valkoinen, harmaa, musta tai ruskea, tai jonkinlaisen diluution muuntama muoto näistä, mutta miksi se ei koskaan ole kirkkaankeltainen, sininen tai vihreä?

Kenneth Danielsen sai Tammakriteriumiin kaksi valmennettavaansa, Dusktodawn Boogien ja Speedy Norwegianin. Saavutusta voi pitää maininnan arvoisena, sillä kilpailevia hevosia miehen lietolaistallissa on tällä hetkellä vain neljä.

Dusktodawn Boogie on tammoista tällä hetkellä edellä.  Valmentaja kuvaa sitä yhdellä sanalla: ”Ferrari.”

Mikä on huipputamman paras ominaisuus? Kuka heittää Danielsenin mielestä lauantaina kovimman vastuksen hänen hevosilleen? Hevosurheilun luettuasi tiedät.

Sukulinjoissa saman perheen hevosihmiset puhuvat toisistaan. Tällä kertaa sarjassa vierailevat Maini ja Kaisa Mikkola.

Ratsastuksessa vieraillaan lomaa viettävän Tom Gordinin luona. Minkälaista tulevaisuutta Horse Show’lle Gordin toivoo? Miten tapahtuman pitää uusiutua? Kuinka vaikea paikka se oli perua jo toisena vuonna peräkkäin?

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi