Orlando Vici Vincennesin raviradalla. Kuva: Gerard Forni
Orlando Vici Vincennesin raviradalla. Kuva: Gerard Forni

Orlando Vicillä 8 varsaa Pohjoismaiden Derbyissä

Tanskalaisella Travservice -sivustolla julkaistiin tänään perjantaina juttu pohjoismaiden Derbyjen isäoriista. Orlando Vici on vuoden 2017 Derby-finaalien valtias. Sillä on mukana 8 jälkeläistä kolmen maan Derbyissä. Vain Tanskan viime viikonloppuna ajetussa Derbyssä ei ollut ketään Orlando Vicistä.

Karsten Bønsdorf toteaa artikkelissaan, että nykypäivän raviurheilu on kansainvälistä. Neljän Pohjoismaan Derby-finaaleissa kilpailee 48 hevosta, jotka periytyvät kokonaista 27 eri isäoriista. Yksi on kuitenkin ylitse muiden, ja se on ranskalainen Orlando Vici. Merkittävä syy tähän on Orlando Vicin suuret jälkeläismäärät vuonna 2013, varsoja syntyi Norjaan 39, Ruotsiin peräti 96 ja Suomeen 32. Tanskaan niitä on rekisteröity vain 5.

27 isäoriin joukossa on myös kokonainen orilinja. Coktail Jetillä on Derby-finalisti, samoin sen pojalla Love You ja pojanpojalla Quaker Jet. Isä-poikapareja on viisi. Conway Hall - Make It Happen, Kadabra - Text Me, Muscles Yankee - Muscle Hill, Pine Chip ja sen kaksi poikaa Dream Vacation ja Trophy Catch sekä SJ's Photo - Ens Snapshot.

Isäoriiden kotimaiden jakauma on seuraavanlainen: USA 15, Ruotsi 6, Ranska 5 ja Suomi 1.

Travservice -nettisivustoa ylläpitää tunnettu ravijournalisti Karsten Bønsdorf, joka toimii myös Amerikan keskusjärjestö USTA:n netti-uutisten Euroopan kirjeenvaihtajana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi