Lövgren ajoi Brionin Kymi GP-voittoon 2010 ja Racing Mangen vuonna 2019. Oscar L.A. voi tuoda lisää menestystä. Brionin omistaja Günter Herz löytyy myös Oscar L.A:n takaa.Kuva: Anu Leppänen

Rakettina ravieliittiin – "Se ei ole koskaan tehnyt huonoa lähtöä"

Oscar L.A.:n valmentaja Joakim Lövgren on tuttu vieras Kouvolassa.

Oscar L.A. kilpaili Elitloppet-lauantaina vielä hopeadivisioonassa. Joakim Lövgrenin valmentama ori voitti niin vakuuttavasti, että kutsu Kouvolaan tuli.

Ruotsiin rekisteröity Oscar L.A. aloitti uransa Saksassa 3-vuotiskesällä Josef Franzlin valmennuksesta. Saldona oli 4 kilpailua ja 2 voittoa. Lövgrenin valmennukseen ori siirtyi syyskuun alussa. Ensimmäinen voitto Ruotsissa tuli marraskuussa ja toinen joulukuussa.

”Kun Oscar tuli talliini, sain siitä heti hyvän kuvan. Se oli startannut 4 kertaa ja voittanut kahdesti. Kilpaa alettiin meillä ajamaan melko pian, kun se tuli Ruotsiin. Se on kehittynyt koko ajan, eikä ole koskaan tehnyt huonoa lähtöä. Jo pitkään olen tiennyt, että siinä on paljon potentiaalia.”

Nelivuotiskauden Oscar L.A. aloitti kahdella voitolla. Syksyllä ori otti kaksi arvovoittoa. Hampurissa se voitti Grosser Preis von Deutschland -kisan ja 18 000 euroa lokakuussa. Go West Young Man sijoittui neljänneksi. Marraskuussa Oscar oli ykkönen Kalmarin 4-vuotislähdössä.

Viisivuotiskaudella menestys jatkui. Syntymämaan Preis von Hamburg kartutti voittosummaa 15 000 eurolla. Tingsrydin ja kaksi Jägersron voittoa olivat kukin 100 000 kruunun arvoisia. 75-lähtöjen ykköset kartuttivat voittosummaa mukavasti.

Vaikka olemme välillä ottaneet varovaisesti matsaamisen, on Oscar valmis kohtaamaan ykköstason hevoset
Joakim Lövgren

Tästä kaudesta on tulossa Oscarin läpimurtovuosi eliittiin. 75-voitot johdattivat hevosen Elitloppet-lauantain finaaliin. Siellä ori valloitti hopeafinaaliin hurjalla juoksulla. Se vyöryi ensin johtavan rinnalle ja painui keulaan päätöspuolikkaan alkaessa. Muut jäivät lopussa kauaksi taakse.

”Juoksu Solvallassa oli tosi kova, paras hevosen uralla. Se teki vastaavan esityksen jo Jägersrossa huhtikuun alussa. Siellä se voitti todella helposti johtopaikalta, mutta vastus ei ollut yhtä kova kuin Solvallassa. Hevonen on ollut tosi kovassa kunnossa toukokuussa, toivottavasti se on sitä myös Kouvolassa”, Lövgren kehuu.

”Oscar on kova luonteeltaan. Kilpailuissa se antaa aina kaikkensa. Sillä on tosi iso moottori ja vahva psyyke. Ne ovat sen parhaat ominaisuudet.”

Oscar L.A. lähtee Kouvolan kisaan radalta kaksi.

”Lähtörata on tietysti hyvä. Oscar on ihan okei lähtijä, ei mikään raketti. Ei kuitenkaan niin nopea kuin Önas Prince tai Night Brodde."

Kutsu Kouvolaan ei ollut valmentajalle yllätys.

"Saimme samana päivänä kutsun myös Oslo Grand Prix -kisaan, mutta valitsimme Kouvolan. Solvallassa ajoimme vielä hopeadivisioonan finaalissa. Nyt hevonen on kultadivisioonalainen, ja tiesin, että pääsemme johonkin isoon kilpailuun. Vaikka olemme välillä ottaneet varovaisesti matsaamisen, on Oscar valmis kohtaamaan ykköstason hevoset”, Lövgren vakuuttaa.

”Hevosen ensimmäinen lentomatka ei huolestuta minua. Oscar on luonteeltaan sellainen, että se varmasti sopeutuu siihenkin.”

Hevosurheilu on Kymi GP:n yhteistyökumppani.