Ville Pohjola ohjasti Outfield Ozzyn Nordic Cupin voittoon.
Ville Pohjola ohjasti Outfield Ozzyn Nordic Cupin voittoon.Kuva: Roosa Lindholm

Outfield Ozzy varmisti Nordic Cupin voiton

Pasi Pohjolan valmentamalle nelivuotiaalle ruunalle riitti Nordic Cupin toiseksi viimeisessä osakilpailussa sijoitus kuuden parhaan joukossa varmistamaan kokonaiskilpailun voitto.

T5-1: Poisjäännin myötä Ville Pohjola pääsi kiihdyttämään koko kierroksen toiseksi eniten pelatulla Outfield Ozzylla kolmosradalta. Radan sisempää matkaan lähti Hillbilly Pete, jolla oli ainoana mahdollisuus estää suosikin Nordic Cup –voitto.

Mauri Jaara sai haastajan hienosti liikkeelle, mutta päätti ensimmäisellä takasuoralla luovuttaa keulapaikan Pohjolan ohjastamalle Outfield Ozzylle. Hillbilly Pete sai nappijuoksun päätteeksi vielä maalisuoralla täyden mahdollisuuden, ja vei ratkaisun maalikameran kuvaan. Lopulta voittajaksi julistettiin Outfield Ozzy, joka onnistui pitämään johtonsa niukasti maaliin saakka ja varmisti samalla Nordic Cupin kokonaiskilpailun voiton. Kilpailusarja on rajattu lämminveristen osalta enintään 4000 euroa tienanneille.

"On jännä nähdä, miten voimasuhteet elävät. Aika pienillä margiinaleilla on kamppailut käyty", Ville Pohjola summasi Nordic Cupia. "Outfield Ozzy on mennyt koko ajan eteenpäin, henkinen puolikin on hyvällä mallilla. Tällä on tosi hyvä asenne kilpailemiseen, ja meneminen on sille helppoa. Mielenkiintoinen hevonen nähdä tulevaisuudessa."

T5-2: Amatööriohjastajien SM-osakilpailussa Manu Taittonen ohjasti ensimmäisen voittonsa yli viiteen vuoteen.

Alussa keulapaikalle mieli moni valjakko. Ensimmäisenä johtopaikan otti haltuunsa viitosradalta startannut Ranch Rocky Road, jolta hyvin takarivistä läpi päässyt Laura Express kävi hakemassa vetotyöt itselleen ensimmäisellä takasuoralla. Ennen kierroksen täyttymistä piikkipaikka vaihtui vielä kertaalleen, kun sinne eteni lähdön suosikki She Will Be. Ensimmäinen kilometri mentiin vauhdikkaasti aikaan 14,5a.

Viimeisessä kaarteessa johtohevosen eväät oli syöty, ja johtoon vyöryi toisen kierroksen ajan toista rataa vetänyt Perfect Lane. Sille tiukimman haasteen heitti ulkoratoja kirinyt yllättäjä Zulamit, joka ehti toiseksi.

”Näitä amatöörilähtöjä olen välillä ajanut. On tämä mukavaa hommaa, kun on hyvä hevonen”, pitkästä aikaa voittajakehään kaartanut Taittonen jutteli voittajahaastattelussa. ”Tänään ei tarvinnut oikeastaan kuin istua vain.”

Perfect Lanea valmentaa Jani Svartsjö, jolle täysosuma oli vuoden ensimmäinen.

T5-3: Illan pääpelin kolmas kohde oli tammasarja 4-5 –vuotiaille suomenhevostammoille. Kierroksen pankkina starttasi kolmen startin jälkeen tappioitta ollut Viksun Lilja. Lähtö sai kuitenkin uudenlaisen käsikirjoituksen heti alussa, kun suursuosikki laukkasi ja jäi muusta porukasta selvästi.

Keulapaikan otti itselleen paalulta lähtenyt N.P. Kilun Tyttö, jonka kantaan liimautui Jokelan Tuuli. Tilanne pysyi kärjen osalta muuttumattomana pitkään, kunnes viimeisellä takasuoralla aloiteltiin kirejä.

Kärjen rinnalle eteni ensimmäisen kierroksen päätteeksi sisäradalta toisen radan veturiksi edennyt Javeri. Sille pyrki sisäpuolella vastaamaan keulahevosen väsyttyä viimeisen takasuoran lopussa sen kiertänyt Jokelan Tuuli. Ulkokautta voittotaistoon kiri vielä Sanahelinä, mutta Javeri veti pisimmän korren. Viksun Lilja paikkasi alun laukkansa upeasti ja kiri kärkikolmikon takana maaliin.

”Lähdön otin varman päälle, sitten ensimmäisen kierroksen jälkeen vähän kaasua päälle. Se tulee rehellisesti maaliin saakka”, osaomistamansa ja valmentamansa Javerin voittoon ohjastanut Kari Torppa avasi taktiikkaansa. ”Jaksoa tulee varmaan Javerin emän Sieverin kautta. Villinmiehen Tammakilvan karsintoihin olisi tarkoitus lähteä, toivottavasti onnistutaan siellä.”

T5-4: Enintään 14 000 euroa tienanneet lämminveriset avasivat lujaa 2100 metrin kilpailun ensi metrit. Ensimmäisen puolikkaan väliajaksi kellotettiin 10,0, kun lähdön suosikki Ove hankki keulapaikan väkisin itselleen.

Suurimman voittosummansa vuoksi radalta 15 startannut Werner Ors kiersi vauhdin rauhoituttua toisen kaarteen jälkeen johtavan rinnalle, ja kaksikko erottui ratkomaan voiton kohtalon keskenään, kun muut eivät pysyneet kärkiparin kyydissä.

Rinta rinnan ravannut taistelupari työntyi maalilinjalle lähes tasapäin, mutta hieman aiemmin maalitolpan ohitti vahvasti toista rataa pitkin tsempannut Werner Ors.

”Tiesin, että ainoa mahdollisuus pärjätä on ajaa heti eteenpäin, ja tiesin myös hevosen olevan kunnossa”, Mauri Jaara kommentoi Timo Mäkisen valmentaman Werner Orsin voittoisaa esitystä.

T5-5: Pekka Korven valmennuksesta aiemmin kilpaillut M.T.Lara Croft debytoi Terno Grönstrandin valmennuksesta uudella kotiradallaan. Esitys ei jättänyt varmasti ketään kylmäksi.

Vielä ennen tiistaita 7-vuotias tamma oli voitoitta tämän kauden osalta, mutta paikanvaihdos Etelä-Suomesta Pohjanmaalle näytti tuoneen hevoseen aivan uutta virtaa. Jonny Länsimäki täräytti heti kiihdytyksessä M.T.Lara Croftilla keulapaikalle, josta se sooloili lopulta suurena yllättäjänä täysin ylivoimaiseen voittoon ajalla 12,1aly. Tamma jäi ainoastaan kymmenyksen ennätyksestään.

"'Hevoskuume oli kova, silloin se on melkein ihan sama, mikä se on, niin se ostetaan", Grönstrand sanoi M.T.Lara Croftin hankinnasta. "Joka pojalla on silakkaa ja leipää, mutta harvalla on hyvä hevonen."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi