Liinan Liekin voimat ovat peräisin Kaitaveden aalloista. Kannen kuva: Anu Leppänen
Liinan Liekin voimat ovat peräisin Kaitaveden aalloista. Kannen kuva: Anu Leppänen

Pääosanesittäjät valmiina kuninkuusraveihin

Suomenhevoshuiput kokoontuvat Seinäjoelle mittelemään ravikuninkaan ja –kuningattaren titteleistä. Perjantailehdessä kuninkuusravien lisäksi asiaa muun muassa vanhan siitostamman hoidosta ja akupunktiosta.

Seinäjoen kuninkuusravit ovat valmiit alkamaan ja Hevosurheilu seuraa tapahtumia koko viikonlopun. Perjantailehdestä löydät esimerkiksi Liinan Liekin ja monen muun kuninkuushevosen ennakkotunnelmat.

Pisimmällä starttivälillä kuningatarkilvan avausmatkalle saapuvalla Liinan Liekillä on käytössään kaikki kotikenttäedut Kaitaveden kalaisasta rannasta lähtien. Kurheloiden kotipiirissä sijaitseva Kaitavesi on ollut hellekesän pelastus Liinan Liekillekin. Mutta on se urheiluhevoselle myös tärkeä treenielementti. Miten Liinan Liekkiä treenataan? Miten sen jalkavaivat on selätetty? Olisiko sadesää Liinan Liekille etu vai haitta? Miksi sillä ei käy hierojaa? Lue lisää perjantain Hevosurheilusta.

Vixeli on Xenan varsoista jo kolmas kuningaskanditaatti. Tutustumme 22-vuotiaaseen periyttäjätammaan ja samalla vanhenevan siitostamman hoidon perusteisiin. Hyväkuntoinen Xena on nyt tiineenä oriista Evartti, samoin kuin sen 2-vuotias tytär Venus.

Uutisissa selvitimme, miten hellekesä on vaikuttanut tammojen tiinehtymiseen.

Ratsastuksessa tutustumme Arvi Martikaiseen. Kaikki muistavat ’Korumies Arvin’, 10-vuotiaan pojan, joka keräsi itsetekemillään koruilla rahaa omaan hevoseen. Nyt tuo sama poika on varttunut 16-vuotiaaksi, ja viikonloppuna hänestä tuli kenttäratsastuksen junioreiden suomenmestari. Kenttäkilpailu tuli ohjelmaan vähän varkain, parisen vuotta sitten. Sitä ennen hän haaveili enemmänkin esteratsastuksesta. Mutta mikä siinä kenttäkilpailemisessa niin viehättää?

”Kävin kaverin kanssa kokeilemassa ja se tuntui heti mageelta.”

Lue lisää perjantain Hevosurheilun Ratsastuksesta.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi