JUha Keskimaunu tuntee Vermon radan pinnan läpikotaisin, mutta on auttanut asiantuntemuksellaan ja kokemuksellaan lukuissa muitakin ratoja. Jatkossa konsultoinnista tulee organisoidumpaa.
JUha Keskimaunu tuntee Vermon radan pinnan läpikotaisin, mutta on auttanut asiantuntemuksellaan ja kokemuksellaan lukuissa muitakin ratoja. Jatkossa konsultoinnista tulee organisoidumpaa.Kuva: Jarno Unkuri

Pääratamestarien nimet selvillä – ”Tarkoitus on kerätä ratamestarien tietotaitoa yhteen”

Suomen Hippoksen pääratamestareina aloittavat vuodenvaihteessa odotetusti Etelä-Suomessa Juha Keskimaunu ja Pohjois-Suomessa Antti Jaara. Päätoimenaan kumpikin jatkaa omissa pesteissään Vermossa ja Oulussa.

Pääratamestarerien tehtävänä on kartoittaa ratojen kuntoa ja kalustoa sekä suunnitella ja koordinoida yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa ratamestareiden koulutusta. He konsultoivat ratoja mahdollisissa ongelmatilanteissa ja niiden ennaltaehkäisyssä.

”Ajatus pääratamestareista tuli 3-4 vuotta sitten ratamestaripäivillä, ja idea taisi tuolloin tulla valmentajien puolelta. Tarkoitus on kerätä ratamestarien tietotaitoa yhteen ja tuoda kaikki hyväksi todetut toimintatavat kaikkien käyttöön, ja samalla saadaan ratojen hoitoa menemään yhteen suuntaan. Koulutuksen puoli tässä on tärkein”, Juha Keskimaunu painottaa Hippoksen tiedotteessa.

”Kalusto ja olosuhteet vaihtelevat, mutta kaluston osalta käymme radat läpi. Keleihin ei voi kukaan vaikuttaa, mutta pyritään hahmottamaan jokaisen radan ongelmakohdat erilaisten kelien varalta.”

Keskimaunulle ja Jaaralle neuvonantajan rooli ei ole uusi.  He ovat avustaneet vieraita ratoja suurkilpailujen ja vaikeiden rataolosuhteiden kanssa viime vuosina kiihtyvällä tahdilla.

Lue lisää pääratamestarihankkeesta ja valituista pääratamestareista Hippoksen tiedotteesta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi