Paavo pääsi eläkepäiville – ”Hieno matka, joka meinasi päättyä ennen kuin edes alkoi”
Beatboxer ja Jarmo Villanen saivat aina hienon vastaanoton, missä tahansa kilpailivatkaan. Faneja riitti ympäri maata.Kuva: Totofoto

Paavo pääsi eläkepäiville – ”Hieno matka, joka meinasi päättyä ennen kuin edes alkoi”

Jarmo Villasen Beatboxer eli ”Paavo” päätti värikkään kilpailu-uransa.

"Tää oli hieno matka, joka meinasi päättyä ennen kuin edes alkoi. Paavon huonoon raviin nuorempana ei löytynyt syytä lukuisista etsinnöistä huolimatta, ja hevonen oppi juoksemaan kolmella jalalla", Jarmo Villanen taustoittaa.

Tarvittiin tuuria, tai oikeastaan huonoa tuuria, että vika löytyi.

”Huonoimmasta jalasta eli oikeasta takajalasta löytyi irtopala vahingossa puikkoluun kuvauksien yhteydessä. Olli Mäkelä tiimeineen operoi jalan puikkoluiden ja irtopalan osalta. Ilman puikkoluun katkeamista ura olisi saattanut jäädä alkutekijöihinsä”, Villanen epäilee.

Beatboxer palasi entistä ehompana 7-vuotiaana radoille.

"Minulle olisi riittänyt, että Paavo olisi suorittanut edes viisi starttia tasollaan, mutta toisin kävi. Saatiin harrastaa oikein urakalla”, Villanen iloitsee.

Startteja kertyi 87, joista totosijoja lähes puolet.

”Näistä starteista jää paljon unohtamattomia muistoja: mm. meidän ensimmäinen yhteinen voittomme, eka Vermon voitto, eka kotiradan (Riihimäki) voitto ja suurkilpailufinaaliin pääseminen. Paavo valittiin helmikuussa 2017 Vermon Toto65-hevoseksi, ja jopa Riihimäen vanha tuomaritorni nimettiin sen mukaan”, Jarmo Villanen listaa.

Nyt koitti aika ripustaa kilpakengät naulaan. Viime kausi käynnistyi elämän kunnossa voitolla ja neljällä totosijalla viidestä seuraavasta startista. Sitten tuli uusia vastoinkäymisiä.

”Oikean etujalan hankkari reagoi. Pientä merkkiä siitä oli nähtävissä kampeamisena viimeisessä startissa”, Villanen tunnustaa.

Kilpailuoikeutta olisi ollut jäljellä puolitoista vuotta, ja Jarmo Villanen halusi antaa Beatboxerille vielä yhden mahdollisuuden ja kuntouttaa jalan.

”Tuli kuitenkin pelko, ettei jalka kestäisi, jos hevosen laittaisi koville. Aikaa olisi tarvinnut vuoden tai kaksi lisää.”

Nyt fokus on jalan kuntouttamisessa niin, että Beatboxerilla on edessään hyvät ja arvokkaat eläkepäivät. Samaan aikaan on etsinnässä hyvä eläkepaikka, muttei uutta hevosta.

"Paavo on minulle niin tärkeä, että sen korvaamista on vaikea ajatella”, Jarmo Villanen perustelee.

Onnistumiseen hevosurheilussa tarvitaan joukko taitavia ihmisiä ympärille. Nyt on kiitosten aika.

”Meidän matkassa olivat mukana mm Olli Mäkelä, Paavo Reponen, Erja Niemeläinen, Mira Järvi ja Tuula Pursiainen. Kiitos kaikille heille, kuten myös hienoille fanijoukoille ympäri Suomea ja yli 600 seuraajalle Facebookissa!” - Hevosurheilu 23.6.2021

Hevosurheilu kertoo parhaat hevostarinat. Tilaa Hevosurheilu täältä!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi