Palkintosadetta Teivossa marras-joulukuussa - pienin ykköspalkinto 9.11. alkaen 1700 euroa
Ennakoitua suuremmat maksukertymät vähensivät tukieurojen tarvetta kriteriumeissa, mikä näkyy Teivon loppuvuoden palkinnoissa.Anu Leppanen

Palkintosadetta Teivossa marras-joulukuussa - pienin ykköspalkinto 9.11. alkaen 1700 euroa

Teivo maksaa loppuvuoden maanantai- ja tiistairaveissa noin 80 000 euroa ylimääräisiä palkintoja.

Nykyisessä valtiontukijärjestelmässä radoille maksetut palkintotuet täytyy maksaa kyseisen toimintavuoden aikana. Vuonna 2021 perutuista sarjoista, joita ei ole pystytty korvaamaan muita sarjoja jakamalla, ja vajaissa lähdöissä maksamatta jääneistä ns. "häntärahoista" kertyneet rahat lihottavat tämänkin loppuvuoden palkintopottia.

Kaustinen kokeilee 7.11. raveissaan ylimääräisen rahan kohdentamista nuorille hevosille maksamalla 3-vuotiaille lämminverisille ja 4-vuotiaille suomenhevosille niiden voittamat tuplana 4-6-vuotiaiden kylmäveristen Aloittelevien nuorten lähtöä lukuun ottamatta.

Teivossa hevosenomistajilla on marraskuussa todelliset "kissanpäivät". Marraskuun ensimmäisistä tiistairaveista alkaen pienin ykkönen Teivon iltaraveissa on 1700 euroa.

Mahdollisuus palkintojen nostamiseen vaati varmistukset Kritrieriumin loppulaskelmista.

"Osa loppuvuoden palkintokasaumasta johtuu nykyisestä tukijärjestelmästä, mutta Teivon osalta tilanteeseen vaikuttavat eritoten myös ennakoitua suuremmat kertymät kriteriumkilpailujen maksuerissä. Pääkilpailuistamme säästyi näin tukieroja, jotka ovat nyt käytettävissä laajemmin palkintotason yleiseen nostamiseen", Teivon ravikeskuksen johtaja Päivi Lehtonen avaa loppusyksyn satsausta radan tiedotteessa.

Marraskuun lopussa ajettavassa 2-vuotiaiden lämminveristen Babykriteriumissa ykköspalkinto on 5 000 euroa.

"Hyviä palkintoja ei ole tarjolla vain kriterium-ympyröissä, vaan säästynyttä palkintorahaa levitetään laajemmalle hevosjoukolle, niin suomenhevosille kuin lämminverisille. Joulukuussa painopistepäivät ovat kuun ensimmäinen ja viimeinen tiistai", Teivon kilpailusihteeri Heikki Haavisto vinkkaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi