Grainfield Aiden pötki Kouvolan maalisuoraa vinhasti ja ohitti Hotshot Lucan. Kuva: Anu Leppänen.
Grainfield Aiden pötki Kouvolan maalisuoraa vinhasti ja ohitti Hotshot Lucan. Kuva: Anu Leppänen.

”Panssarivaunu” Grainfield Aiden kiitti selkäjuoksusta Kavioliigassa – sai kutsun Seinäjoki Raceen

Kouvolan Toto75-kierros käynnistyi lauantaina avoimen sarjan pikamatkalla, jossa Grainfield Aiden antoi viestin suurkilpailujärjestäjille.

Voittoaika 1600 metrillä painui alle 1.12:n, tarkalleen lukemiin 11,9a.

”Jos ei tule tällä Seinäjoelle kutsua, tarttee varmaan muuttaa paperit Kööpenhaminaan ja hakea Ruotsin kansalaisuutta”, valmentaja Hannu Korpi muotoili ratahaastattelussa.

Kauan ei kulunut, kun Seinäjoelta kaikui Grainfield Aidenille kutsu 17.4. ajettavaan suurkilpailuun. Kisa ajetaan 2100 metrin ryhmäajona 70 000 euron ensipalkinnosta.

”Kyllä se näytti taas oikein hyvältä", Seinäjoen Ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää arvioi voittajaa Hevosurheilulle. "Se on ollut meillä listoilla talvesta asti. Se on kiinnostava hevonen ja nyt kun se on tullut Suomeen, se on ollut silmäilyn alla monen muun tavoin. Tuosta tämän päivän lähdöstä siltä odotettiin wau-efektiä, ja nyt se oli sellainen päräyttävän näköinen."

7-vuotias Grainfield Aiden on tottunut rankkoihin juoksunkulkuihin ja tekemään töitä johtavan rinnalla. Esa Holopainen ajoi Kouvolassa toisesta ulkoparista. Kun Jack Vader avasi alun kymppiä ja Hotshot Luca teki vetotyöt toisella radalla, Holopaisella oli makea tehtävä kääntää ruotsalaisten ”panssarivaunuksi” ristimä väkevä ravuri kirikaistalle.

11-lopetuksessa Grainfield Aiden ohitti jokaisen ja tienasi 8000 euroa.

”Kerrankin onnistui”, Holopainen luonnehti etusuoran haastattelussa. ”Kiva, kun tää on melkein aina juossut siinä johtavan rinnalla, että saa välillä mennä näinpäin. Kyllä tää aika varmasti tuli ohi Hotshot Lucasta, mutta kyllä siinä täyden päivätyön joutui tekemään.”

Seinäjoki Raceen ovat jo aiemmin saaneet kutsun Selmer I.H. sekä Le Gros Bill. Entä tuore Kouvolan kakkonen Hotshot Luca, kiinnostaako se lakeudella?

”Hyvä se oli nytkin. Ilman muuta kontakteja otetaan”, Jyri Saranpää totesi. ”Pekalla ovat Evaluate ja Hotshot Luca semmoisia hevosia, jotka ovat kiinnittäneet huomiotamme. Lähipäivinä ruvetaan päivittämään asioita. Kun ollaan ensi lauantaissa, tiedetään paljon enemmän."

Muissakin Toto75-kohteissa nähtiin hienoja voittajia. Kimmo Niemelän valmentama kotiradan Tuuskanen juoksi autoennätyksensä 26,9a 2600 metrillä. Antti Teivainen arvioi, että lauantaina nähtiin ”parasta Tuuskasta”.

3100 metrin tasoitusajossa nähtiin paljon laukkoja, ja viimeisin niistä johtaneelta Father Christmasilta maalisuoralla. Keulaa peesannut valjakko Jetman Luxi ja Ilkka Föhr työntyivät lopulta ylivoimavoittoon, ja lisäsivät kotiradan menestystä lauantaina.

Tammojen ryhmäajossa Ari Hartikaisen valmentama Stonecapes Poe käänsi kentän 12-radalta. Emma Väre kiritti ”Pöön” sen uran kymmenenteen voittoon tällä kertaa yllättäjänä.

Look Complete suhahti keulaan enintään 70 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa. Iikka Nurmosen valmennettava on tullut uudestaan ja vakuutti suuresti irrottuaan vastustajiltaan maalisuoralla.

Kuudennessa kohteessa johtopaikka vaihtui tiheään. Lopullinen johtohevonen Wutan veti toiseksi, mutta kuolemanpaikalta tasaisesti edennyt Quick Diablo oli lyömätön. Timo Korvenheimon valmennettavaa ajoi Santtu Raitala.

Lissun Eerikin Valkeala-ajon voitosta voit lukea pian erillisestä artikkelista.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi