Simo Pöllänen suuntaa tammikuun lopulla Pariisiin kilpailumatkalle.
Simo Pöllänen suuntaa tammikuun lopulla Pariisiin kilpailumatkalle.Kuva: Anu Leppänen

Pariisin amatöörilähtöön 21 hakijaa – Suomen edustaja tulee Lappeenrannasta

Lauantaina 28.1. Pariisissa ajetaan amatööriohjastajien Prix de Saint-Claude -lähtö. Suomea edustaa Simo Pöllänen.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna Pariisissa Vincennesin raviradalla kilpaillaan Prix d’Amérique, joka on yksi maailman suurimmista ravikilpailuista.

Suomalaiset seuraavat silmä kovana, starttaako Timo Nurmoksen valmentama Calgary Games viikonlopun pääkilpailussa.

Varmuudella sinivalkoisia värejä kannustetaan jo lauantaina, kun 21 hakijan joukosta amatööriohjastajien Prix de Saint-Claude-lähtöön valittu lappeenrantalainen Simo Pöllänen, 40, kohtaa muiden maiden edustajat. Valinnan teki Suomen Hippos.

”Laadukkaita hakemuksia tuli runsaasti. Pöllänen menestyi hakijoista parhaiten amatööriohjastajien SM-lähdöissä. Se oli itse asiassa ratkaiseva asia äärimmäisten tasaisten ja hyvien hakijoiden välillä”, Hippoksen raviurheiluosaston johtaja Jari Haanniemi kertoo keskusjärjestön tiedotteessa.

Pöllänen on ohjastanut urallaan 216 starttia, joista yhdeksän on päättynyt voittoon. Hevoset ovat vahvasti läsnä Pölläsen arjessa, ja päivätyönsä ohella ohjastaja harjoittaa kengitystoimintaa.

Vincennesin ravirata on Pölläselle hyvin tuttu, ja aina vuodesta 2006 alkaen Pölläsen ystäväporukka onkin suunnannut Pariisiin tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

”Huikeat tunnelmat. Pariisissa ollaan käyty monta kertaa kaveriporukalla ja onhan kyseessä raviurheilun tietynlainen pyhättö”, Pöllänen kuvailee tunnelmia valinnan selvittyä.

”Sitä on miettinyt monesti, että kun sinne kivituhkalle pääsisi ajamaan kilpaa. Tästä eteenpäin kaikki onkin voittoa mitä tulee, joten koitetaan lähteä rennolla otteella ajamaan.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi