Parvelan Retu jatkoi mykistävää voittokulkuaan kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruudessa. Evartti (3) oli urhea kakkonen.
Parvelan Retu jatkoi mykistävää voittokulkuaan kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruudessa. Evartti (3) oli urhea kakkonen.Kuva: Anu Leppänen

Parvelan Retu kiri Pohjoismaiden mestariksi - "Se on ihan super"

Pohjoismaiden kylmäverivaltikka pysyi tiukasti suomenhevosten hyppysissä Parvelan Retun, Evartin, Stallonen ja Landen Paukun neloisvoiton myötä.

Nykymuotoisesti Pohjoismaiden kylmäverimestaruudesta on kilpailtu Turussa vuodesta 2006 lähtien lukuun ottamatta Turun kuninkuusravivuotta 2016, jolloin PM kävi "lainassa" Maarianhaminassa. Ensimmäiset 10 vuotta mestaruus meni ulkomaille, mutta juuri vuodesta 2016 lähtien se on jäänyt Suomeen.

Ja jäi jälleen. Kun Jokivarren Kunkku veti kärjessä reipasta vauhtia ja Parvelan Retu pääsi sujuvasti kolmanteen pariin ulos. lähtörata 12 oli sille vain hidaste. Johtavan rinnalta viimeisen takasuoran lopussa keulaan edennyt Evartti pani kampohin minkä pystyi, mutta Parvelan Retu lipui eleettömästi kärkeen.

"Parvelan Retu oli tänään tallialueella paineissaan, mutta radalla tosi rauhallinen. Päästiin kivasti matkaan, ja Retu sai otteen loppusuoran alussa ja piti sen helposti maaliin. Oli makea rullailla maaliin", ohjastaja Hannu Torvinen makusteli.

Parvelan Retusta tuli ensimmäinen 6-vuotias Pohjoismaiden mestari sitten Vieskerin. Nuorta voimaa kärkinelikossa edustivat myös sen ikätoveri Stallone ja 7-vuotias Landen Paukku.

"Suomenhevoset on nyt tosi hyviä, ne on nostaneet tasoaan. Mahtava juttu meidän rodulle, että ne pystyy kilpailemaan näin hyvin kylmäverisiä vastaan. Toivotaan, että ne pysyy terveinä ja otsikoissa pitkään", Torvinen jatkoi.

Pelkkää hyvää oli Parvelan Retusta tietysti sanottavana sen valmentajalla Petri Laineellakin.

"Se on ihan super, näyttää aina hyvältä kotona ja täällä kilpailuissa. Kolme tappiotakin on uralla tullut, mutta kaikkia lähtöjä ei voi mikään hevonen voittaa. Jos nyt jotain miinusta pitää sanoa, niin vähän levoton se on kopissa tulomatkalla."

"Kiva kun tämmöinen hevonen kiinnostaa niin, että faneja tulee paikan päälle", Laine kiitti.

T75-rivi päättyi Parvelan Retun suosikkivoittoon ja alkoi Le Gros Billin suosikkivoitolla. Ambrogio ja Sahara Peyote vastasivat sellaisista yllätyksistä, että täysosumien arvo nousi yli 26 000 euron.

Veijo Heiskanen ja Henna Halme ovat saaneet Suomen tallilleen lentävän lähdössä. Bag's Simoni yllätti keskiviikkona T65:ssä, ja Turussa oli Sahara Peyoten vuoro "skrällata" L. Fabritius Memorialissa. Nyt Henna Halme ajoi suosikki American Heron takaa ja yllätti tämän loppusuoralla.

Pelatummista voittajista Callela Kickoff johti lähdöstä maaliin, ja Frankenstein Am juoksi päätöskierroksen johtaneen Bismarck Comeryn rinnalla.

Lue lisää niiden voitoista keskiviikon Hevosurheilusta!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi