Hannu Torvisen, Parvelan Retun ja Petri Laineen muodostaman tiimin voittokulku vaikuttaa tänäkin vuonna jatkuvan. Ori on voittanut peräti 39 uransa 42 startista.
Hannu Torvisen, Parvelan Retun ja Petri Laineen muodostaman tiimin voittokulku vaikuttaa tänäkin vuonna jatkuvan. Ori on voittanut peräti 39 uransa 42 startista.Kuva: Pekka Salonen

Parvelan Retulla lennokas paluu – ”kuukauden toiseksi kovin juttu”

Tuoreelle ukkomiehelle Hannu Torviselle kevään toinen huippuhetki koitti Teivossa.

Alkukuun Suomen cupin karsintalähdön Petri Laine jätti Parvelan Retulla väliin oriin köhähdeltyä starttia edeltäneenä iltana, mutta merkittävää viivästystä kauteen ei tapahtunut. Ori välttyi lääkityksiltä ja siten karenssiajoilta. Olosuhteetkin muuttuivat kahdessa viikossa takatalven lumimyräkästä keväisiksi.

Viime syksyn PM-voittoon päättäneen Parvelan Retun avausta puolen vuoden tauolta ravijännärit odottivat vesi kielellä. Samoin teki oriin luottokuski Hannu Torvinen.

”Sunnuntain jälkeen tämä oli ehdottomasti kuukauden kovin juttu, kun Retu tuli tauolta”, Anna Sulinin kanssa toissa päivänä avioitunut Hannu Torvinen tunnelmoi.

”Ei missään nimessä ollut vielä sitä lennokkainta Retua, ainakin siltä se kärryille tuntui”, Torvinen kuvaili alkuun tiistai-illan antia, mutta tähdensi heti perään: ” Hieno esitys tauolta. Ei hevosta hirveästi moittiakaan voi.”

Eikä sellaiseen ollut nähdyn perusteella syytäkään. Petri Laine korosti ennakkoon, että tappio kovavireiselle Nylandille ei kauden avausstartissa olisi pettymys. Päätöskierroksen alkaessa keulaan painuneen ja pian noin 30 metrin kaulan Parvelan Retuun repäisseen Nylandin rattailla Antti Ala-Rantala piti kaasun pohjassa ja yritti karistaa suomenhevosten ykkösravuria kannoiltaan.

Se jäi kuitenkin kunniakkaaksi yritykseksi, sillä Retulta löytyi viimeiselle 700 metrille 19,7-vauhtinen kiri. Tynkälähdössä muut jäivät kauas kärkiparista. Voittoaika täydestä voltista oli 23,1.

”Retu oli tosi, tosi paineissaan, kun lähdettiin ajamaan lähtöä, mutta sitten se rauhoittui hyvin ja oli jo ekan tonnin jälkeen asiallinen ajaa. Hienosti otti kiinni Nylandin ja ohitti vielä helposti sen”, Torvinen huomautti. ”Kesä tulee, lähdöt ja vauhdit kovenee. Totta kai sitä odottaa Retun kanssa jo tosi paljon.”

Samoin kuin viikkoa aiemmin, ottivat Tapio Mäki-Tulokkaan tallin hevoset tuplan Teivon T5-kohteista. Ennakkoon paljon luotetun Rahajamatchin tehtävästä muodostui tukala, sillä kovin vastustaja Pegasos Evo sai tehdä omaa juoksuaan keulassa kierroksen oltua ainoastaan 19,0-vauhtinen. Kolmannesta ulkoa väkevän 11-vauhtisen 800 metrin esittänyt Rahajamatch kuroi maalisuoralla Pegasos Evon etumatkaa metri metriltä kiinni ja ohitti tämän ratkaisuhetkillä.

Vähintään yhtä komean paluun teki Dickson Shadow kauden avauksessaan. Troopersin painostamana tasaisen kovaa 12-tempoa vetänyt ruuna oli heti valmis voittoon. Dickson Shadow vastasi lyhyessä ryhmässä sinnikkäästi ja ravasi ennätyksensä 12,1.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 6 Dickson Shadow, 10%, 10,78

T5-2: 4 Mr Reddington, 19%, 24.04

T5-3: 6 Parvelan Retu, 84%, 25,04

T5-4: 3 Rahajamatch, 41%, 31,15

T5-5: 2 Angelina, 7%, 153,00

Vaihto 68 521,44

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi