Parvelan Retun kauden avauskisa siirtyy tuonnemmaksi – Elitkampeniin osallistumiselle ei tyrmäystä
Parvelan Retu kunkkariperjantain kisan jälkeen.Arkistokuva: Anu Leppänen

Parvelan Retun kauden avauskisa siirtyy tuonnemmaksi – Elitkampeniin osallistumiselle ei tyrmäystä

Petri Laine jätti Parvelan Retun pois tiistaina Teivossa ravattavasta Suomen Cupin –karsinnasta.

”Ajoin Retulla perjantaina ja se oli vähän normaalia vaisumpi. Hevonen muutaman kerran köhäsi siinä. Lämpöä ei viikonloppuna ollut, mutta maanantain tähystyksessä näkyi limakalvossa pikkuisen punerrusta ja himpun verran räkää. Verikokeissa tulehdusarvot olivat pikkuisen korkealla, ei pahasti, mutta sen verran, että ratkaisu poisjäännistä oli helppo tehdä. Mitään lääkekuuria ei määrätty, ja viikon päästä otetaan uudet verikokeet ja tähystetään. Toivottavasti tilanne on normaali silloin”, Petri Laine kommentoi Ravigaalassa muiden muassa vuoden hevosena palkitun Parvelan Retun tilannetta.

Petri Laine kertoi, että Parvelan Retun kilpailukalenteriin tehdään merkintöjä sitten, kun hevonen on täysin tervehtynyt. Raviromantikot haaveilevat Parvelan Retun näkemistä toukokuun lopulla Solvallassa. Laine ei näyttänyt Elitkampeniin osallistumiselle vihreää valoa, muttei pitänyt sitä myöskään mahdottomana.

”Ruotsin puolella olisivat hevosesta kovasti kiinnostuneita, muttei sinne mikään kova hinku ole lähteä. Suomessakin on hyviä lähtöjä riittämiin. Hevosen pitäisi olla ihan huippuiskussa, että Solvallaan lähdettäisiin. Sinne tuntuu olevan innokkaita lähtijöitä, ettei Suomen joukkue jää ainakaan Retusta kiinni. Sille kannalle enemmän käännyn, ettei Solvallaan lähdetä, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos hevonen on oikein huippuiskussa. Mitään varmaa en asiaan osaa sanoa.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi