Ari Moilanen ohjasti Passiota taiten.
Ari Moilanen ohjasti Passiota taiten.Arkistokuva: Anu Leppänen

Passio selvitti Pilvenmäen raskaaksi äityneet olosuhteet

Ari Moilasen naruttelema Passio vei nimiinsä pääsiäismaanantain Forssan Toto5-kierroksen kylmäverikohteen. Olosuhteet muuttuivat ravien edetessä haastaviksi, kun välillä räntää satoi sankastikin.

Enintään 8500 euroa tienanneiden ryhmäajossa laukkoja tuli heti kiihdytyksessä ja sen jälkeen roppakaupalla. Juuso Nyströmin valmentama ja osaomistama Passio oli laukkaillut edellisissä kisoissaan, mutta tällä kertaa ravisävel soi sen kohdalla.

Ari Moilanen löysi Passion kanssa itsensä 3. ulkoa. Kirivaiheessa kaksikko peruutteli vapaille väylille ja tuli maalisuoraa vahvasti viiden rintamassa. Villijäbän ja Unnan Veitikan laukattua oli voittovääntö Passion ja Villi Vilpertin välinen. Passion askellus oli kaikkea muuta kuin varman oloista, mutta juuri ennen maalilinjaa se runttasi kärkeen. Voittoaika 2140 metrin kisassa oli 32,8a.

”En nähnyt missä vaiheessa hevonen tiloja sai, mutta ilmeisesti se voittajana tuli maaliin. Tiukkaa siinä ilmeisesti oli”, Juuso Nyström ei radan varresta nähnyt lähdön tapahtumia.

Kuraiset olosuhteet taisivat olla Passiolle vain eduksi.

”Pari kertaa oli aikaisemmissa starteissa kovat radat, ja se varmaan etukavioitaan vähän arkoi. Laitettiin sille välipohjat ja täytteet sinne. Nyt oli pehmeä rata, joka varmaan auttoi asiassa”, Juuso Nyström arveli.

Passio on hämeenlinnalaisen Juuso Nyströmin ensimmäinen kilpaillut ravuri valmennuksessa.

”Passio on nykyään ihan mukava kilpahevonen jo. Nyt kun sen kanssa on päästy kilpailemaan. Aika kauan otti, ennen kuin sen kanssa päästiin radoille. Sen kanssa tuskailtiin aikansa, ennen kuin se vauhtia alkoi ottaa. Nykyään se tekee asioita ihan omasta halustaan jo kotonakin. Itselläkään ei hirveästi taitoja ole ollut tehdä asioita, mutta ollaan istuttu sitkeästi kärryillä.”

Urallaan 44 kertaa kisannutta Passiota tuskin nähdään kesäkuumilla kilparadoilla, mikäli valmentajan ajatukset eivät muutu.

”Meillä ei taida vauhdit riittää kesällä. Nappisarjoja jos sattuu, ajetaan muutama sellainen, ja sitten pidetään vähän aikaa huilia”, Juuso Nyström suunnitteli.

Juuso Nyströmillä on treenissään myös kaksi 6-vuotiasta, suomenhevonen Hiekkamäen Otto ja lämminverinen Olwing.

”Niillä on sellaiset sentin mittaiset vihreät räkätapit nenässä, että odotellaan, että saadaan limat liikenteeseen. Aloitellaan niiden kanssa sitten taas sen jälkeen.”

Kotimatkalta tavoitetulla Juuso Nyströmillä on jännät paikat edessään vielä maanantai-iltana.

”Meillä pitäisi ihan näillä näppäimillä tulla varsa Caijuksesta. Mennään kotia katsomaan, että joko se on tullut. Emätamma on Siporista, sellainen kuin Sirjakka. Se on Sokkasen Kaukolta hankittu. Toivotaan, että kaikki tähdet ovat varsan kanssa oikein päin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi