Jukka Torvisen ohjastama Peanuts on aina potentiaalinen menestyjä kilpaillessaan. Nyt tamma joutuu kuitenkin hetken huilaamaan.
Jukka Torvisen ohjastama Peanuts on aina potentiaalinen menestyjä kilpaillessaan. Nyt tamma joutuu kuitenkin hetken huilaamaan.Kuva: Anu Leppänen

Peanuts jää pois Seinäjoelta – ”Toivomme, että sairauslomasta ei tule hirveän pitkä”

Suomen lämminveritammojen parhaimmistoon kuuluva Peanuts joutuu sairauslomalle.

Anne Kankaan valmentaman hevosen oli tarkoitus startata sunnuntaina tammojen mailin kisassa. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, eikä Peanutsia nähdä kunkkarisunnuntaina Seinäjoella.

”Sillä on selluliitti jalassa. Se on semmoinen imusuonentulehduksen tyyppinen, mutta vakavampi”, Kangas selventää. ”Tammalla oli kuumetta ja se käveli huonosti. Soitimme eläinlääkärille, kun tamman jalka alkoi turvota tosi nopeasti.”

Peanutsia lääkitään nyt kahdella antibioottikuurilla, joten ainakaan hetkeen tammaa ei nähdä radoilla.

”Varoajat ovat kaksi viikkoa lääkityksen lopettamisen jälkeen. Tietysti toivomme, että sairauslomasta ei tule hirveän pitkä. Tänään hevosen vointi on jo paljon parempi, kun lääkitys päästiin aloittamaan.”

Takaisku harmittaa valmentajaa, sillä Peanutsilla olisi ollut oiva mahdollisuus menestykseen, kun se oli arvottu mailin matkalla ykkösradalle.

”Viimeksi jäi tosi voimissaan pussiin, ja nyt oli tosi hyvä paikka, niin harmittaa paljon.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi