Peanuts suvereeni Espoon palkinnossa
Jukka Torvisen ajama Peanuts karkasi kilpasiskoiltaan Espoon palkinnossa. Kuva: Anu Leppänen

Peanuts suvereeni Espoon palkinnossa

Superlauantaina Vermossa ajettu Espoon palkinto oli Toto75-kierroksen päälähtö. Avoimen luokan tammojen lähdössä kolme hevosta erottui etukäteen muista. Niistä Stonecapes Queila laukkasi ensimmäisessä kaarteessa. Peanuts johti ja Willow Pride ravasi sen rinnalla. Märällä radalla matkavauhti oli tasaista. Kierros mentiin 15-vauhtia. Loppukaarteessa Peanuts alkoi tehdä eroa ja voitti lopulta ylivoimaisesti. Ice Wine kiri hienosti toiseksi ja Stoneisle Ocean paikkasi alkulaukan komeasti kirimällä kolmanneksi.

Peanuts tienasi voitosta 12 000 euroa. Jukka Torvinen ajoi Anne Kankaan valmentamaa tammaa.

"En uskalla katsoa näitä, mutta kuulin että hienosti tamma irrotti siinä lopussa. Tosi hyvä suoritus. Uskoin, että se parantaa tälle päivälle, mutta olihan suoritus kyllä tosi hieno. Odotan tammalta tosi hyvää vuotta. Se on tietysti erilainen, kun ei ole ikäluokkakisoja. Mutta tammoja saadaan juosta paljon ja yritetään mailin ennätystä tehdä jossain kohtaa kesää. Kyllä sen kymppiä täytyy mennä", Anne Kangas jutteli tuoreeltaan startin jälkeen.

"Peanuts on monipuolinen. Sille käy kaikenlaiset juoksut. Se tulee takaa ja johtavan rinnalta. Se on ainakin hyvä ominaisuus."

Jukka Torvinen kertoi, että Peanuts menee yleensä sen mitä tarvitsee mennä. Tänään tamma teki kuitenkin eroa ja sille jäi varaa.

"Viimeisessä kurvissa oli hyvä vauhti ja annoin sen pitää vauhdin. Ajattelin, etten rupea liikaa pidättelemään sitä. Tamma piti hyvin vauhtinsa maaliin, vaikka mieluummin se olisi lähempänä kilpailijoita. Tamma on kehittynyt joka osa-alueella, kuten ollaan ajateltukin. Hienosti se on petrannut. Siinä on kaikki hyvät ominaisuudet. Se on näyttänyt, että pystyy juoksemaan ketä vastaan vaan."

Kuopiossa katseet kohdistuivat muun muassa avoimeen suomenhevostammojen lähtön, jossa talvitaukonsa päätti Harri Kotilaisen Liisan Tulilintu. Se räväytti takarivistä keulaan, mutta antautui maalisuoran alussa. Elias Juonetar leiskautti johtavan takaa ylivoimaiseen voittoon.

Muita voittajia T75-rivissä olivat Lakori, Janis Joplin Boko, American Hero ja Lastsundayinmay. Kierros päättyi Le Gros Billin keulasooloon. Voitto oli sen ohjastaja Iikka Nurmoselle uran tuhannes.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi