Peanutsin kilpaura päättyi – ”Oikeastaan juostiin jo yksi kausi liikaa”
Peanuts kilpaili urallaan 47 kertaa totosijoin 18-9-8. Ennätykseksi jäi osaomistaja Antti Pihlströmin viime keväänä ajama 11,4.Kuva: Anu Leppänen

Peanutsin kilpaura päättyi – ”Oikeastaan juostiin jo yksi kausi liikaa”

Neljänteen sijaan päättynyt Porin St Leger jäi 6-vuotiaan Peanutsin uran viimeiseksi kilpailuksi.

Peanuts kilpaili koko 6-vuotiskautensa kovissa lähdöissä ja tienasi 44 345 euroa, joten tammalla olisi ollut täydet mahdollisuudet jatkaa hienoa uraansa huipulla. Talli Tenavat teki kuitenkin toisenlaisen päätöksen.

”Kimppa päätti, että tamma siirretään siitokseen”, valmentaja ja osaomistaja Anne Kangas ilmoittaa.

”Se jättää hirveästi varastoon, sillä ei ole enää sellaista intoa voittaa kuin ennen. Ollaan ajateltu aina, että siirretään se nuorena siitokseen, ja oikeastaan juostiin jo yksi kausi liikaa.”

Peanuts voitti 47 startistaan 18 ja tienasi 320 195 euroa. Anne Kankaalle valmentajana se oli läpimurtohevonen.

”Se tulee olemaan aina elämäni hevonen, vaikka tietysti toivon, että se tekee myös hienoja varsoja. Se voitti tammalähtöjä jotenkin niin helposti ja pärjäsi ikäluokkalähdöissä paremmin kuin osattiin koskaan odottaa. Derbyyn ilmoittamistakin mietittiin pitkään, kun ajateltiin, että voiko se riittää siinä”, Kangas muistelee.

Tamma venyi kolmanneksi Graceful Swampin ja Knows Bestin jälkeen. Huikean nelivuotiskauden muita kohokohtia olivat Villinmiehen Tammakilvan kakkossija ja St Legerin ja Kasvattajakruunun voitot.

”Se oli hirveän suoritusvarma hevonen. Hasardistartteja ei tullut uralla monta”, valmentaja kiittää.

Anne Kangas valmistui vastikään Salpauksesta ravivalmentajaksi ja hakee ammattivalmentajan lisenssiä heti, kun paperit saapuvat.

”Toimintaan sillä ei ole suurta vaikutusta – kuskit saavat vaan vähän vähemmän provikoita. Hevosmäärä on tarkoitus pitää kymmenen kieppeillä”, Kangas suunnittelee.

Tällä hetkellä se on kahdeksan, kun tallin vahvuudesta poistui vastikään myös Quartam de Victor.

”Kesällä pitkään hoidettu suolistotulehdus uusiutui, ja omistajaporukka päätyi nostamaan kädet pystyyn”, Anne Kangas kuittaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi