Pelimanni-Nurmonen päivän ruhtinas - "Elitkampen voi tulla kysymykseen"
Stallone sai kehut Ari Moilaselta. Ruunan hoitaja Katariina Nurmonen on tärkeä palanen Stallonen menestyksessä.Kuva: Kirsi Kantokoski

Pelimanni-Nurmonen päivän ruhtinas - "Elitkampen voi tulla kysymykseen"

Ossi Nurmosen vierailu Kaustisella sai miehen hymyn virneeseen. Stallone murskasi Pelimanni-ajossa muut. Jo sitä ennen Martin de Bos aloitti Nurmosen juhlat.

Vuosi sitten Ossi Nurmosen vierailu Kaustiselle toi sijat 9 ja 9. Nyt ysipari vaihtui ässäpariin, sillä Martin de Bos hallitsi keulasta tapahtumia mielin määrin, ja Stallone suorastaan murskasi muuta johtopaikalta maalisuoralla lannistuneen Evartin rinnalta.

Stallone on vasta seitsemänvuotias, eikä juoksupaikka keulan rinnalla tehnyt tehtävästä yksinkertaista. Sankassa lumipyryssä ja raskaalla radalla tehty 26,4-tulos oli äärimmäisen kovaa valuuttaa. Kuskit arvioivat, että rata oli iltapäivällä kolmisen sekuntia normaalia hitaampi.

"Tulos oli todella kova", molempia Nurmosen hevosia ajanut Ari Moilanen totesi.

Valmentaja oli myös erityisen tyytyväinen suojattinsa suoritukseen. Hän myös muistutti, että jo kauden avaus oli mainio.

"Stallone teki kovan juoksun", Nurmonen kiitteli. "Se oli Joensuussa heti mainio ja näytti 200 ennen maalia tuolloin vielä voittajalta. Vähän mielestäni rata petti tuolloin alta, mikä vaikutti suoritukseen."

Stallone pystyy vielä starttien myötä nostamaan tasoaan.

"Ruuna kilpaili painavassa, leveässä kengässä ja välipohjilla, joten hevonen pystyy vielä parantamaan, kun kengitystä kevennetään lisää. En viitsinyt tehdä sitä vielä tänään. Takaa voidaan ottaa kengät pois, mikä sekin voi auttaa paljon. Nyt se meni vielä aika lailla treenikengässä."

Viime kauden komeetan suoritukset ovat olleet niin häikäiseviä heti alkukaudesta, että myös Ruotsin reissu saattaa tulla toukokuussa kyseeseen.

"Ajetaan kaksi kertaa kuukaudessa kilpaa, omia lähtöjä. Kun hevonen on kunnossa, niin sille on helppo etsiä lähtöjä. Elitkampen voi tulla kysymykseen myös, mutta katsotaan sen kisan tilannetta sitten lähempänä."

Lue lisää keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta.

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 9 Cover Prince, 29 %, 0,73 €

T75-2: 6 Troopers, 5 %, 7,00 €

T75-3: 15 Naputus, 1 %, 572,15 €

T75-4: 4 Martin de Bos, 69 %, 607,34 €

T75-5: 8 Smokin Ride, 3 %, 13331,45 €

T75-6: 7 Stallone, 54 % , 17 774,87 €

T75-7: 8 Exploding Anna, 0 %,

7 oikein -

6 oikein 1719,58 euroa

5 oikein 53,45 euroa

Vaihto 262 604,45 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi