Pitääkö Parvelan Retu muut ikäluokkatoivot takanaan myös lauantain derbyssä? Kannen kuva: Anu Leppänen
Pitääkö Parvelan Retu muut ikäluokkatoivot takanaan myös lauantain derbyssä? Kannen kuva: Anu Leppänen

Peräkkäisten voittojen taika

Peräkkäisiä voittoja, ikäluokkatoivoja, personal traineria ja paljon muuta on pakattuna Hevosurheilun perjantainumeroon.

Voitto, voitto, voitto. Se on kuin taikuutta. Voittoputken karttuessa kiinnostus hevoseen ja hevosurheiluun kasvaa koukuttavasti. Sarjaa ei voi jättää seuraamatta. Killerin derbyyn valmistautuva Parvelan Retu on voittanut peräkkäin jo 22 kertaa. Se on huikea saavutus. Peräkkäisten voittojen sarjat ovat kaikessa urheilussa harvinaisuuksia, tilastonikkareiden ja tietokilpailujen ehtymättömiä kiinnostuksen kohteita. Hevosurheilussa käymme läpi eri hevosten unohtumattomia voittoputkia, muita urheilulajeja unohtamatta.

Suomenhevosten viisivuotisikäluokan kovin koitos, derby, on lehdessä läsnä monella tapaa. Esittelemme tämän vuoden derbytoivot omalla aukeamallaan ja päivitämme Heikki Torvisen kuulumiset. Derbyn kolme kertaa voittanut valmentaja luopui valmennustallistaan terveysmurheiden takia neljä vuotta sitten, mutta on nyt tekemässä paluuta.

”Polte on ollut raviurheiluun koko ajan. Eihän se helppoa ollut luopua ravitallista ja hevosten valmennuksesta. Se on vähän niin kuin tupakanpoltto tai kahvinjuonti: vaikka yrität lopettaa, ei se tuosta vaan käy. Vähän aikaa meni niin, että tuntui ihan hyvältä, mutta äkkiä se polte tuli takaisin. Kyllä hevosten treenaaminen on ihan omanlaisensa tauti”, Torvinen tunnustaa.

Hevonen on hyvä synnyttäjä, mutta varsomisessa moni asia voi mennä pieleenkin. Kolme kokenutta kasvattajaa kertoo kolme erilaista varsomistarinaa, joista osassa on onnellinen loppu.

Ratsastuksen Personal Trainerina on Hevosurheilun elokuussa esteratsastaja Janna Jensen. Jensen on urallaan myös valmentanut ratsastajia melkein esteiden alkeista lähtien.

”En ole nirso ratsastajien tasosta, vaan kyse on asenteesta ja halusta oppia. Aloittelijoiden kanssa hienoa on se, että heillä ei ole pinttyneitä virheitä ja virheellisiä muistijälkiä. Alkutaipaleellaan olevat ratsastajat ovat hyvin muovailtavia”, hän sanoo.

Halu kehittyä on tärkein. On hedelmällisempää valmentaa ihmistä, joka haluaa ratsastaa 100 tai 110 sentin radan hyvin, kuin jotain toista, joka on pidemmällä, mutta ei sitoutunut tekemiseen.

”En halua tarjota elämysratsastuksia, joissa oiotaan pohjia ja haetaan kuvia isoilta esteiltä Instagramiin. Sen sijaan valmennuksen tarkoitus on antaa työkaluja, jotka auttavat ja motivoivat ratsastajaa tekemään työtä loput kuusi päivää viikosta”, Jensen painottaa. Lue lisää perjantain Hevosurheilusta!

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi