Special Major kiri ulkoa tuulispäänä ykköseksi.
Special Major kiri ulkoa tuulispäänä ykköseksi.Jari Piirala

Perheen mies veneilee - Marianne hoiti homman kotiin

Muutamaan kertaan pussiin jäänyt Special Major osoitti tulevansa myös ulkoratoja kiertämällä, kun vain sai sopivan paikan näyttää kyntensä.

Alku näytti Special Majorin näkökulmasta hankalalta. Frankenstein Am haki keulat ja Royce Rolls asettui taakse. Paikat jaettiin ilman minkäänlaista taistelua, eikä Quick Diablon kiertäminen johtavan rinnalle kierros ennen maalia helpottanut Special Majorin tehtävää.

Viimeisen takasuoran puolivälissä antoi tapahtua. Special Major lähti 4. ulkoa Battle Jackin selässä kiriin, ja loppusuoralla Santtu Raitalan ajokki kiri näyttävästi ykköseksi. Sen ei pitänyt oikeastaan olla edes mahdollista taktiikkajuoksussa, mutta valjakon viimeiset 600 metriä sujuivat hienosti 09,2-vauhtia. Special Major purjehti kuin Mika Haapakangas konsanaan Kallaveden laineilla.

"Mika viettää kesälomaa poikien kanssa Kallavedellä, hän on veneilemässä poikien kanssa”, valmentajan puoliso Marianne Haapakangas paljasti. “On hän jo kotimatkalla, mutta ei ihan ehtinyt tänne. Tällä kertaa ei jääty pussiin. Santtu (Raitala) tuumasi, että nyt päästiin kirimään ja hevosella oli kaikki tallella edellistarteista ja se pääsi antamaan ne nyt ulos."

"Santtu oli oikein tyytyväinen hevoseen, se tuntui hänen käteensä hienolta tänään. Kaiken kaikkiaan ämä oli mukava reissu hevosten kanssa Suomeen. Tultiin viime viikon torstaina ja ensi viikolla lähdetään takaisin kotiin. Kiitos kotiin Sundsvalliin, jossa Veikko ja Erika ovat pitäneet tallia pystyssä."

Quick Diablo kesti kakkoseksi ja Battle Jack rutisti rehdiksi kolmanneksi. Frankensteim Am oli pettymys keulasta, Royce Rolls sen takaa vaisu ja myös Trouble Leader oli matkalla hankaluuksissa, vaikka tulikin juosten maalisuoraa.

Lue lisää Ylivieskan raveista keskiviikon hevosurheilusta

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi