Perhekodin hevonen luo uskoa voitoillaan

Perhekodin hevonen luo uskoa voitoillaan

Keskiviikon Hevosurheilun lähikuvahevonen So Clueless taustajoukkoineen on esimerkki siitä, että uskosta tulevaan ei kannata luopua.

Sosiaalityöntekijä Janne Kuosmanen on tyytyväinen mies. Hänen valmentamansa So Clueless on hevonen, joka on huolimatta statuksestaan kotitallin laumansa alimpana yltänyt mainetekoihin kaviourilla.

Vastoinkäymisiä kokenut ruuna tuntuu tekevän kaiken oikein. Reppanasta kuoriutui Toto65- ja Toto76-voittaja.

Tiina Kuosmanen tuntee tunnontuskia, kun nimi So Cluelessista (nimi vapaasti suomennettuna ”ei hajuakaan”) saa vuolaasti kehuja tutuilta ja kylänmiehiltä.

”Miulla on ollut siitä niin pahoja ajatuksia kerta kaikkiaan”, Tiina Kuosmanen tirskahtaa. ”Nyt tuntuu ihan kauheelta. Mutta onhan se aina ollut jotenkin niin pieni ja mitätön ihan oikeesti.”

Pohjoiskarjalalainen Romon tila toimii myös kotina Romon Perhekodin huostaanotetuille lapsille. So Cluelessin valmentaja Janne Kuosmanen haluaakin muistuttaa, että kunkin kannattaa priorisoida lapset etusijalle.

”Kannattaa muistaa, että se aika menee hirveän nopeasti ohi ja takaisin sitä aikaa ei takaisin saa”, Janne Kuosmanen sanoo.

Seinäjoki Racen lähtölista alkaa hahmottua Sweden Cup -voittaja Ringostarr Trebin taustajoukkojen lukittua vastauksensa lähteä lakeuksille. Aika näyttää, onko siihen tai muihin tuleviin kansainvälisiin tehtäviin Onkel Investin hevosista, jotka siirtyivät Markku Niemisen talliin. Ajankohtaisuutiset kertovat lisää.

Näkökulmakirjoituksesta selviää, mikä on nelisenkymmentä vuotta raveja seuranneen ja Porin ravejakin vetäneen Kari Laurilan käytännön resepti raviurheilun saamiseksi nousuun.

Kuinka jaksaa kova kilparuuna ja pusukone Universe, joka muistetaan valtavasta etujalan liikkeestään? Entä millainen hevonen on valtakunnallisen varsanäyttelyn ykkönen, kolmevuotias Hurmuriprinssi?

Keskiviikkolehti tarjoaa vihjepaketit keskiviikosta lauantaihin. Pilvenmäki Specialin komealla kirillä voittanut Lovetown yltää Hevosurheilun vinkeissä vain haastajaksi.

Tai osta näköislehti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi