Tycoon Conway Hall voitti Copenhagen Cup -päivän 5-vuotiseliitin 7 vuotta sitten.
Tycoon Conway Hall voitti Copenhagen Cup -päivän 5-vuotiseliitin 7 vuotta sitten.Arkistokuva: Gerard Forni

Peri Finlandia-ajon voiton Propulsionilta – puolustaa voittoaan kuusi vuotta myöhemmin

Neljäs Finlandia-ajoon kutsuttu hevonen on Flemming Jensenin valmentama tanskalainen Tycoon Conway Hall.

Tycoon Conway Hall johti vuoden 2016 Finlandia-ajoa päätössataselle saakka ja joutui taipumaan ainoastaan hirmuiselle Propulsionille. Myöhemmin kakkossija vaihtui kuitenkin voitoksi, kun selvisi, ettei Propulsionilla olisi kuulunut olla kilpailuoikeutta Euroopassa sille Amerikassa tehdyn hermokatkaisun johdosta.

Nyt Tycoon Conway Hall on ehtinyt jo 12 vuoden ikään, mutta ura huipulla jatkuu hämmästyttävästi edelleen. Toissa startissaan tanskalaisori kiri Ruotsin kultadivisioonan voittoon Åbyssä nappijuoksun jälkeen ajalla 10,0. Viime lauantaina Bjerkessä Tycoon Conway Hall kiri Norjan kultadivisioonassa hänniltä hurjasti kakkoseksi, ja vain maali pelasti johtaneen Floris Baldwinin.

”On ilo ja kunnia tulla takaisin Vermoon Tycoon Conway Hallin kanssa. Se rakastaa Vermon rataa, ja olemme varmoja, että se tekee hyvän suorituksen. Tällä hetkellä se on Euroopan nopein tänä vuonna ja hevonen on erittäin hyvässä kunnossa", omistaja Morten Staal Jensen kehuu Vermon tiedotteessa.

”Tycoon Conway Hall suorastaan ulvoo kuin champion, kun se tulee radalta pois kisan jälkeen. Se haluaa kilpailla ja nauttii siitä. En olisi yllättynyt, vaikka se voittaisi Finlandia-Ajon toistamiseen."

Finlandia-ajo ajetaan Vermossa vappupäivänä 1. toukokuuta, ja ykköspalkinto on 110 000 euroa. Tycoon Conway Hallin lisäksi kilpailuun on tähän mennessä kutsuttu Ruotsista Gareth Boko, Norjasta Stoletheshow ja Suomesta Helsinki-ajon voittaja Deangelo.

Linkki Vermon tiedotteeseen 8.4.2022

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi