Pertti Isotalo ja Global Trigger Liedon tallin pihapiirissä talvella 2016.
Pertti Isotalo ja Global Trigger Liedon tallin pihapiirissä talvella 2016.Kuva: Hanna Laakso

Pertti Isotalon tallirakennus paloi – "Onni onnettomuudessa"

Ravivalmentaja Pertti Isotalon vanha, 12 karsinan tallirakennus tuhoutui lauantaina aamulla tulipalossa Liedossa. Ihmiset ja hevoset selvisivät palosta vahingoitta. 

Isotalo kertoo, että heidän herätessään tallirakennus oli jo ilmiliekeissä, eikä sitä olisi siinä vaiheessa enää voitu pelastaa. Palon syttyessä tallissa ei ollut hevosia.

"Se oli onni onnettomuudessa. Eilen, kun saimme ajohommat tehtyä, pistimme hevoset pihalle laitumelle viikonloppua viettämään. Vanha tallirakennus oli tyhjä, uudessa rakennuksessa oli kolme hevosta sisällä, eikä niillä ollut mitään hätää. Ei siitä ole kuin kaksi päivää, kun satoi niin paljon vettä, että meillä oli kaikki hevoset yötä sisällä", Pertti Isotalo sanoo.

"Palokunta on täällä edelleen jälkisammuttamassa ja onkin varmaan ehtoseen asti. Lantala palaa myös ja kytee, sen sammuttamisessa menee varmaan aikaa."

Luonnollisesti vielä ei ole selvillä, mistä palo sai alkunsa.

"Todennäköisesti kuitenkin jostain sähköjutusta", Isotalo arvioi.

Hän sanoo, että tallin tilanne on sikäli hyvä, että vaikka 12 karsinapaikkaa katosi nyt yhdessä yössä, samassa pihapiirissä sijaitseva uusi tallirakennus pystytään tarvittaessa hyödyntämään niin, että kaikki tallin 26 hevosta pääsevät katon alle suojaan.

Rakennuksen lisäksi palossa meni myös paljon arvokasta tavaraa.

"Tallinvintti oli meillä varastona. Siellä oli satuloita, valjaita ja esimerkiksi koko lauman talviloimet. Onneksi meillä on vakuutukset kunnossa, vaikka eihän korvausasioista osaa tässä vaiheessa vielä paljoa sanoa", Isotalo toteaa.

Isotalon tallipalosta uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi