Bobby Blue Frido avasi uransa voitolla kaksi vuotta sitten Vermossa.
Bobby Blue Frido avasi uransa voitolla kaksi vuotta sitten Vermossa.Kuva: Pekka Salonen

Pertti Koskenniemi palasi hevosenomistajaksi – ”Kai sitä 30 vuoden jälkeen saa vuoden taukoa pitää”

Suvukas, mutta vaille suurempaa ikäluokkamenestystä jäänyt Bobby Blue Frido jatkaa 5-vuotiskauttaan sunnuntaina Forssassa uusista käsistä.

Kuten sisarussarjan ensimmäisiä hevosia Glamour Fridoa ja Harmi’s Fridoa, myös Bobby Blue Fridoa valmensi alku-uran ajan Trading-Steiner Oy:n luottomies Markku Nieminen. Kaksi viikkoa sitten se siirtyi Stable Bobby Bluesiin omistukseen ja Sirpa Tienhaaran valmennukseen Vermoon.

Yksi tallinimen taakse kätkeytyvistä uusista osakkaista on Fintoton pitkäaikainen vedonlyönti- ja toimitusjohtaja, nykyinen Veikkauksen myyntijohtaja Pertti Koskenniemi. Hevosia hän on omistanut lähes koko aikuisikänsä.

”Johan sitä vuoden päivät tulikin oltua ilman hevosta. Kai sitä 30 vuoden jälkeen saa vuoden taukoa pitää”, Koskenniemi naurahtaa.

Kun ostokuume iski, Bobby Blue Frido valikoitui uudeksi hevoseksi varsin luontevasti.

”Haluttiin sellainen hevonen, jolla pääsisi nopeasti kilpailemaan, joka olisi terve ja jolla olisi kapasiteettia ja näkymää mennä eteenpäin. Tunnen hyvin Steinerin Henrin, ja olin nähnyt paljon Bobby Blue Fridon startteja 3-vuotiaasta lähtien. Nyt siltä oli ikäluokkalähdöt ohi, ja siitä se lähti purkautumaan. Mutta vielä piti puhua Tienhaaran Sirpa valmentajaksi ja saada hevonen lähelle Vermoon”, Koskenniemi avaa kaupan taustoja.

Oman perheen ja lähipiirin lisäksi mukaan omistajiksi lähti kaksi uutta kimppakaveria.

”Maxivisionin Tommi Blomin kanssa ollaan tehty paljon yhteistyötä striimausten kanssa, mutta hevosta hän ei ole aikaisemmin omistanut. Hevospelien tuotepäällikkö Ahjolinnan Juha on joissain kimpoissa ollut ennenkin”, Koskenniemi mainitsee.

Bobby Blue Fridon ensimmäistä starttia uudet omistajat pääsevät jännäämään jo sunnuntaina, kun se juoksee Forssassa. Sirpa Tienhaaran odotukset radalta 12 ovat vielä maltilliset.

”Hevonen tuli täydessä kilpailukunnossa ja muutenkin sellaisena, kun Markku kertoi, mutta tuskin se vielä pankkia räjäyttää. Kahdessa viikossa ei ole ihmeitä tehty – kaikki mitä saadaan, menee vanhan treenarin piikkiin. Ajellaan kilpaa ja koitetaan saada hevoselle vähän huumoria lisää”, Tienhaara suunnittelee.

Yhteensä hänellä on nyt työn alla neljä hevosta.

All For Me lähtee kuitenkin, kun Late (Lauri Hyvönen) saa korttikurssin suoritettua. Sitä ei kestä treenata, mutta se on kiltti ja kiva hevonen, ja niin kauan lupasin sen pitää.”

Forssan ravit alkavat sunnuntaina kello 13. Bobby Blue Frido starttaa lähdössä 7 kello 15.10.

Toto-kohteisiin:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi