Pertti Puikkonen jättää Vermon – ”Tavallisten hevosten kanssa ei kannata ehkä taistella”
Pertti Puikkonen ajoi kolmea suomenhevosta viikonloppuna Vermossa, mutta tallin parhaan tilin teki Prix Monté Finlandiassa kolmossijalla Social Network.Kuva: Anu Leppänen

Pertti Puikkonen jättää Vermon – ”Tavallisten hevosten kanssa ei kannata ehkä taistella”

Vermon ratavalmentajiin lähes radan aloituksesta lähtien kuulunut Pertti Puikkonen keskittää toimintansa Espoon Kartanon talliin Kauklahteen ja valmistautuu muuttoon Mikkeliin.

Puikkonen on rakentanut pikkuhiljaa talleja ja valmennuspaikkoja Mikkeliin synnyintilansa maille, jotka ovat olleet suvun hallussa 1650-luvulta lähtien. Nyt alkaa olla valmista.

”Viimeistelyhommia jo tehdään. Katsotaan, joko ensimmäiset hevoset voisivat lähteä sinne kesällä. Siellä on hyvät uittopaikat ja laitumet”, Pertti Puikkonen kehaisee.

Vaikka mies ei työtä pelkää eikä työtunteja laske, kolme talliyksikköä olisi hänellekin liikaa.

”En ole vielä irtisanonut Vermon tallia, mutta Vermon kanssa ollaan juteltu, että luovun siitä kesän aikana”, Puikkonen vahvistaa.

”Vermossa on ollut hyvä valmentaa, paikat aina hyvässä kunnossa, mutta tallien välillä liikkuminen vie aikaa ja kahdesta tallista huolehtimisessa on oma vaivansa.”

Vermossa Puikkosella on tällä hetkellä 13 ja Espoon Kartanon tallissa 11 hevosta, ja Mikkeliin tulee tilat 15 hevoselle. Pitääkö hän Espoon Kartanon tallin hallinnassaan Mikkeliin muutettuaankin vai pienentäkö hän hevosmääräänsä, on toistaiseksi auki.

”Olen miettinyt, että tavallisten hevosten kanssa ei kannata ehkä taistella – nykypäivänä ei pärjää, vaikka treenaat yötä päivää, jos hevonen ei ole juoksija ja riittävän lahjakas. Suvut on menneet paljon eteenpäin, ja kilpailu on kovaa”, Puikkonen tiedostaa.

”Mutta miksei Espoon tallin saattaisi Mikkelin tallin rinnalla pitääkin, jos löytyisi sopiva kumppani sitä pyörittämään.”

Tilaa Hevosurheilu täältä, niin tiedät, mistä ravi-ihmiset milloinkin puhuvat!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi