Carleman on tuonut Pesiskimpalle lukuisia onnistumisen hetkiä. Arkistokuva.
Carleman on tuonut Pesiskimpalle lukuisia onnistumisen hetkiä. Arkistokuva.

Pesiskimpan hevoset kaupan nettihuutokaupassa

Pesäpalloilija Juha Puhtimäen keväästä 2017 saakka vetämän Pesiskimpan suojatit Carleman ja Kevinin Tähti ovat myynnissä hevosten internet-huutokaupassa.

Huutokauppaa käydään osoitteessa https://auction.hevoshuutokaupat.fi/

”Tämä on ollut hieno matka ja asetetut tavoitteet on saavutettu. Hevoset ovat pärjänneet ja välillä eivät, joten uudetkin hevosenomistajat ovat päässeet kiinni siihen, mitä tämä laji oikeasti on”, Puhtimäki sanoo.

”Etenkin Carlemanin menestystä on ollut hieno seurata.”

7-vuotias ruuna on voittanut kolmen vuoden sisällä kymmenen kertaa. Sen kokonaisansiot ovat yli 65 000 euroa. 5-vuotiaalla Kevinin Tähdellä on plakkarissaan kolme voittoa viimeisimmistä kolmesta startista.

”Tosi mielenkiintoista seurata seuraavat puolitoista viikkoa, mihin hinnat asettuvat. Carlemanin hinta toivottavasti menee siinä 10 000 - 15 000 euron paikkeille.”

Hevonen jäi eilisestä Forssan startista pois, mutta tilanteesta selvittiin ilmeisen vähällä.

”Carleman onnahti lämmityksen jälkeen. Itse lämmityksessä ei ollut mitään erikoista, mutta kusitauon jälkeen se oli tullut autosta ontumalla pois. Jätettiin se lähdöstä pois ja kuvattiin jalka, mutta siinä ei pitäisi olla mitään. Lääkäri oli veikannut, että hevonen olisi astunut johonkin huonosti. Päästiin säikähdyksellä, mutta kyllä jalka kuvataan vielä uudelleen.”

Puhtimäen mukaan Pesiskimppa on itsekin kiinnostunut hankkimaan hevoset huutokaupasta.

”Se riippuu tietysti siitä, mihin hinnat menee.”

Joensuun Mailan lukkari on yhä erilaisissa hevoskimpoissa mukana, mielenkiintoisin on hänen mukaansa Niemisen Markulla treenissä oleva 2-vuotias Invasion Birdland.

”Kimpassa on sellaisia ihmisiä, jotka ovat tutustuneet lajiin Pesiskimpan kautta. Eli siinäkin on tavoite onnistunut. Mukana on myös ravituttujani ja muun muassa Keskisalon Jukka, joka on Johnny Flamessakin osuudella.”

Juha Puhtimäki halusi hevoset myyntiin nettihuutokauppaan sen avoimuuden vuoksi.

”Tässä kimpassa on koetettu tehdä alusta asti kaikki mahdollisimman hyvin ja julkisesti.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi