Nina Pettersson-Perklén ja Sanna Kekko juhlivat vastikään Teivossa Be The Onen T75-voittoa. Supersukuisen tamman kausi jatkuu Ruotsissa.
Nina Pettersson-Perklén ja Sanna Kekko juhlivat vastikään Teivossa Be The Onen T75-voittoa. Supersukuisen tamman kausi jatkuu Ruotsissa.Kuva: Anu Leppänen

Pettersson-Perklénin joukkue lähtökuopissa – katso Ruotsiin lähtijät

Nina Pettersson-Perkléniltä lähtee torstaiaamuna Ruotsiin yksitoista hevosta ja neljä ihmistä.

Hevosissa halukkaita lähtijöitä olisi ollut enemmänkin.

”Nämä yksitoista valittiin niin, että kaikille oli heti hyviä sarjoja ja mahdollisuudet pärjätä. Kaikki on jo ilmoitettu starttiin seuraavien kahden viikon sisään. Jatkossa joukkuetta voidaan täydentää ja hevosia vaihtaa, ainakin Kiss Of Judas lähtee varmaan heti Gli Grand Prix’n finaalin jälkeen”, Pettersson-Perklén suunnittelee.

”Ensimmäiset hevoset aloittavat lauantaina Mantorpissa, ja seuraavat juoksevat ensi viikon keskiviikkona, torstaina ja perjantaina.”

Ruotsiin lähtevät hevosenhoitajat ovat alkuperäisistä suunnitelmista vaihtuneet.

Milla Virtanen oli Ruotsissa jo viime talvena ja tuntee ja tietää paikat. Mats Havulehto on kovasti innostunut ajamaan kilpaa, ja pari hevosta hänelle ajettavaksi jo ilmoitinkin. Hän hoitaa kuitenkin myös normaalisti hevosia kuten tähän asti Vermossa”, Pettersson-Perklén kertoo.

”Autonkuljettajaksi lähtee lisäksi Jan Ruffe Björklöf. Kun hän ajaa ravireissut, ravipäivistä ei tule Millalle ja Matsille liian rankkoja. Jan auttaa myös hevosten hoidossa. Minun on tarkoitus palata alustavasti Suomeen viikon sisällä, kun koronatesti on vielä voimassa.”

Korona ei aiheuta reissulle kohtuuttomia hankaluuksia.

”Tänään keskiviikkona käydään kaikki koronatesteissä, jotka tietysti maksavat yksityisellä jotain. Julkiselta puolelta tarvittavia todistuksia ei saa. Jotta pääsee Ruotsiin, täytyy olla 48 tunnin sisällä otettu negatiivinen testi”, Pettersson-Perklén tietää.

”Ruotsissa korona ei juurikaan elämään vaikuta. Ollaan vaan Sisulla ja käydään ravien lisäksi kaupassa, ja silloinkin maskit naamalla ja hanskat kädessä.”

Tallin vuosi on käynnistynyt hyvin, ja Nina Pettersson-Perklén on valmentajien rahatilastossa kolmannella sijalla.

”Siihen täytyy olla tyytyväinen, kun koko talven on ollut joitain hevosia kipeinäkin. Sairastuneet hevoset on onnistuttu eristämään niin, ettei tauti ole päässyt leviämään, hoitajat ovat olleet tarkkoina. Mutta ainahan se pientä lisästressiä aiheuttaa näin reissuun lähdön alla, kun joillain hevosilla on kurkunpääntulehdusta”, Pettersson-Perklén myöntää.

”Ruotsiin mennään hyvillä mielin: hevoset ovat kunnossa, ja oletan ja toivon, että kaikilla pystytään pärjäämään. Taso on tietysti kova, mutta koitetaan löytää sopivat lähdöt. Elitloppet-viikonloppu on sellainen kiintopiste, että ainakin sinne asti ollaan, mutta jos hevoset menevät hyvin ja ihmiset viihtyvät, voidaan olla pidempäänkin.”

Ensimmäisinä talista ovat tulessa lauantaina Mantorpin 75-raveissa Religious ja Thai Ming. Hevoset ovat kunnossa, mutta huonot lähtöpaikat laskevat odotuksia.

”Rellulla ei auta kuin ajaa rohkeasti eteenpäin, ja silloin on vaara joutua kuolemanpaikalle – jos sinnekään pääsee. Toivottavasti seuraavaan starttiin saadaan parempi paikka”, Nina Pettersson-Perklén aloittaa.

”Thai Ming oli oikein hyvä viimeksi, mutta jäi kaikki voimat tallella suosikin taakse pussiin. Se sai kivan preparén, ja sen pitäisi olla aika korkealla, jos juoksu yhtään onnistuu.”

Mantorpin 75-kierros starttaa lauantaina kello 17.20.

Toto-kohteisiin:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi