Pian Hamina ei ole hevoseton – Katso, mitä kaikkea on luvassa Hevoset Bastionissa -tapahtumassa
Haminassa on nähty hevosia ennenkin. Suomen joukkue voitti vuonna 2005 Nations Cupin osakilpailun Hamina Bastionissa.Kuva: Totofoto

Pian Hamina ei ole hevoseton – Katso, mitä kaikkea on luvassa Hevoset Bastionissa -tapahtumassa

Kautta aikojen ensimmäinen Hevoset Bastionissa -tapahtuma järjestetään 8.-12.6.2022. Ohjelmassa niin ravia kuin ratsastustakin.

Siitä on jo pitkä aika, kun Hamina Bastioni Horse Festival toi kaupunkiin satakunta ratsastajaa ja tuhansia katsojia.

Nyt Haminassa ollaan päästy uuden äärelle, mutta se, mikä ainakin muistuttaa menneestä suurtapahtumasta, ovat hevoset.

Bastioni Horse Festival on ehkä historiaa, mutta Hevoset Bastionissa -tapahtuma tekee historiaa kesäkuun 8.päivä, jolloin se järjestetään ensimmäistä kertaa.

Tapahtumassa nähdään paljon eri hevosurheilulajeja. Hevoset Bastionissa -tapahtumassa kilpaillaan korkeimmalla kansallisella tasolla esteratsastuksen kaikissa ikäluokissa, mutta ohjelmassa on myös knock out -ravikilpailut, tapahtuman mediatiedotteessa kerrotaan.

Cityravit järjestetään niin perjantaina kuin lauantaina. Cityraveissa omissa lähdöissään kilpailevat sekä suomenhevoset että lämminveriset ja ponit. Kadettikoulunkadulle rakentuvalla Cityravisuoralla nähdään myös kaksi montélähtöä.

Suomen parasta este- ja kouluratsastusta

Hevoset Bastionissa -viikonloppu huipentuu linnoitusareenalla grand prix -tason este- ja kouluratsastukseen.

"Keskiviikkona ja torstaina Haminassa on mahdollisuus kilpailla myös esteratsastuksen aluetasolla linnoitusareenan hyvin ainutlaatuisissa olosuhteissa. Panostamme urheiluolosuhteisiin ja olemme koonneet tapahtuman taakse Suomen parasta hevosurheilun osaamista. Olemme innoissamme siitä, että saamme jälleen toivottaa ratsastajat tervetulleeksi kansainvälisenäkin kisa-areenana toimineelle Bastionin areenalle", sports director Mikko Luhtala kertoo tiedotteessa.

Suomenhevosen monipuolisuutta näytöksessä

Kilpailu- ja näytösareenoilla nähdään myös kansallishevonen suomenhevonen, kun Suomenhevosyhdistykset tuottavat näytöksen, joka esittelee, mihin kaikkeen kansallishevonen pystyykään.

Suomenhevosia nähdään myös kilpailuissa, sillä suokeille on luokat sekä este- että kouluratsastuksessa.

"Yksi viikonlopun huippuhetkistä koetaan, kun Suomen vaunuhistoriallisen seuran toteuttama vaunuparaati valloittaa Kadettikoulunkadun. Bastionin ohjelmistoista nostan esille Irlannista kotoisin olevien connemaraponien shown, jossa upeat ponioriit esittäytyvät irlantilaistunnelmissa", Luhtala kertoo tiedotteessa.

Tapahtumassa on myös hevosaiheisia näyttelyitä, kuten Siina Hovin Tulikaviot, Katja Hannulan Rakkauden värit ja Tiia Tiaisen Only the Horses -näyttelyt.

Perheen pienimpiä ei ole unohdettu. Heille on kaiken muun lisäksi viihdykkeinä muun muassa poneja ja keppihevosia.

Hevoset Bastionissa -tapahtuman lipunmyynti käynnistyy maanantaina 14.2. Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtuma-alueelle kahtena ensimmäisenä päivänä. Perjantaista sunnuntaihin ohjelma on maksullista.

Ohjelmasta löydät lisää täältä: Hevoset Bastionissa

Lähde: Hevoset Bastionissa -mediatiedote.

Haminassa on nähty hevosia ennenkin. Suomen joukkue voitti vuonna 2005 Nations Cupin osakilpailun Hamina Bastionissa.
Hamina haluaa taas hevosia – kaupunkiin suunnitellaan uutta suurtapahtumaa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi