Piece Of Rockilla on eteenpäinvievä askel.
Piece Of Rockilla on eteenpäinvievä askel.Arkistokuva: Jarno Unkuri

Piece Of Rockin voittotili auki

Jokimaan Toto4-pelin avauskohteessa yhteen iskivät tällä kaudella voitottomat lämminveriset. Juha Utalan suojatti Piece Of Rock ei pääse enää mukaan  vastaavaan lähtöön tänä vuonna, sillä suosikki veti avointa lähtöä perille asti.

Toto4-1: Esa Holopaisen ohjastama Sentry oli kiihdytyksessä nopein, mutta valjakolle kelpasi suosiolla Peace Of Rockin ja Juha Utalan tarjoama vetoapua eteen.

Piece Of Rock veti kisan puolireipasta vauhtia läpi, eikä muilla ollut paukkuja vastata, kun Juha Utala päästi 5-vuotiaan haluamaansa vauhtiin päätöspuolikkaan alussa. Stable On The Rock'sin omistama Piece Of Rock voitti 2140 metrin kisan ilmavasti ajalla 14,5a.

”Hyvältä tuntuu aina voittaa”, Juha Utala aloitti. ”Kiva ykkösenä olla tämän kanssa, vaikka vähän kevyempi lähtö oli.”

Toissa syksyn Kriteriumissa kolmanneksi yltänyt Piece Of Rock tekee paluuta loukkaantumisen jälkeen. Keväällä ruuna tuli tositoimiin liki vuoden tauolta, ja juoksi nyt viidennen kerran numerolapun kanssa tällä kaudella.

”Huikea fiilis! Hankosideongelmien kanssa vuosi painittiin, ja nyt näyttää hyvälle. Päivä kerrallaan, mutta jos terveenä pysyy, odotuksia on”, Sanna Utala kertoi taustavoimista.

Urallaan Piece Of Rock on voittanut nyt viisi kertaa.

Sentry seurasi hopealle ennen Iikka Nurmosen ajokkia Dennis Bokoa.

Toto4-2: Suomenhevosten parhaasta ei tarvinnut jossitella, sillä Suikun Chili pisteli maalipaalulle ensimmäisenä, vaikka sen juoksusta tuli hyvin vaativa.

Teemu Okkolin otti keulapaikan Kalkaroksen kyydissä, mutta avauskierroksen 12-vuotias ruuna veti siksi reippaasti, että taipuminen oli tosiasia jo viimeisellä takasuoralla.

Siihen mennessä melkein koko matkan kolmatta rataa pistellut Suikun Chili jyräsi kärkeen. Se sai lopussa haasteen takanaan kirineeltä Ossian Totkilta, mutta Matti Juutilan ajokki vastaili hallittuun ykköstilaan.

"Tällä pitää käyttää hyväksi, kun voimakas on, ja ajaa eteenpäin. Ei voi jäädä parijonoon odottelemaan, vaan täytyy antaa mennä. Hyvä hevonen korjaa huonon kuskin", Matti Juutila veisteli. "Suikun Chili vastasi koko ajan tosi hyvin ulkopuolella tulevalle ja piti varmaan voittoon."

Leo Lepistö valmentaa ja omistaa pikkuyllättäjänä voittaneen Suikun Chilin, joka teki täydellä matkalla ennätyksensä 28,7a.

Unnan Vesseli oli kolmas. Suosikki Vappujätkä laukkasi heti startista hylkäykseen.

Toto4-3: Vielä hieman avauskohteen Piece Of Rockiakin enemmän peliosuutta kerännyt Finsweden oli vähintään yhtä vakuuttava voittaja edellä mainitun kanssa.

Tommi Kylliäinen valtasi Talladega Rangerin kanssa kärkipaikan aluksi, mutta vetojuhdan paikka oli tarjolla, kun Ari Moilanen ajoi Finswedillä avauspuolikkaan lopulla rinnalle. Sen jälkeen mentiin rauhallisessa tunnelmissa.

Viimeisellä takasuoralla vauhti hieman kiihtyi. Johtavan rinnalla matkannut Harry Sundown otteli silloin vielä keulahevosen rinnalla, mutta putosi maalisuoralla muiden tavoin Jani Punkkisen valmentaman Finswedenin kyydistä.

"Meni kuten pitikin", Jani Punkkinen myönsi. "Mielestäni hevosen tyyli oli hyvä, letkeä ja kaikinpuolin rauhallinen. Sillä oli tosi paljon ongelmia ennen kuin tuli meille. Ainakin toistaiseksi näyttää sille, että ne voitettu. Arilta tosi hyvä ajo!"

Nelivuotias Finsweden kilpaili toisen kerran Jani Punkkisen treenistä ja otti kauden ensimmäisen ja uransa toisen tolpan ryhmäennätyksellään 17,6a/2640 metriä.

Todella tasaisessa kakkosmatsissa Talladega Ranger ohitti Hurry Sundownin.

Toto4-4: Lyhyellä matkalla kisattu päätöskohde päättyi Iikka Nurmosen ohjastaman Cragganmoren ykköstilaan.

Matti Juutilan kuskaama Moonlight Awsome piti sisäradalta kärkipaikan helposti hallussaan, mutta ensimmäinen 500 metriä mentiin kuitenkin 11,0-lukemiin. Moonlight Awsome johti pitkään, muttei pystynyt vastaamaan maalisuoralla, kun rinnalle loppukaarteessa iskenyt Cragganmore painosti.

"Perjantaina, kun valmistelin hevosen, oli se parhaimman tuntuinen tänä kesänä", valmentaja Ilkka Ropa osasi odottaa hyvää panosta Cragganmorelta. "Kaikki jos hevosella on kunnossa, katsotaan sulien kelien jatkuessa vielä lähtöjä."

Cragganmoren kauden ensimmäinen ykköstila tuli ajalla 13,8a/1640 metriä.

Hannu Torvisen kuskaama Rosi's Rodrigo lopetti napakasti toiseksi ennen Moonlight Awsomea.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi