Pikkukahveli. Kuva: Harri Lind.
Pikkukahveli. Kuva: Harri Lind.

Pikkukahveli on poissa - "Onhan tämä tietysti iso menetys"

Suomenhevoshuipulle asti noussut Pikkukahveli 20,8a on poissa.

”Se oli Punkalaitumella siitoshommissa. Ilmeisesti se vaan oli iloitellut tarhassa ja mennyt etukautta ympäri ja loukkasi samalla luultavasti niskansa, eikä noussut enää ylös”, Pikkukahvelin omistaja Reijo Heiskanen kommentoi murheellisena tapausta kotoaan Sotkamosta.

”Kolme tammaa se vain kerkesi siementää siellä”, Heiskanen jatkaa.

”Onhan tämä tietysti iso menetys, kun se on tähän minulle kotitalliin syntynyt ja ikänsä tässä ollut. Melkein kaikki rahansakin se juoksi kotoa käsin, vaikka oli aika pitkiäkin aikoja vieraassa valmennuksessa. Se oli aina sellainen kotiväen hevonen ja kotoa teki mieluiten työnsä. Ei viihtynyt vieraassa valmennuksessa, eikä nyt ilmeisesti eläkkeellään viihtynyt muualla.”

Heiskanen nostaa Pikkukahvelin mieleenpainuvimmaksi voitoksi vuoden 2016 Suomen Cupin voiton Jokimaalla ja vuoden 2018 Elitkampen-reissua hän muistelee lämmöllä, vaikka suurempaa menestystä ei tullutkaan.

”Starttihevosia minulla ei nyt ole, mutta yksi orivarsa syntyi Vixenistä kaksi viikkoa sitten. Pikkukahvelilaisia minulla ei ole yhtäkään. Viime kesänä syntyi yksi, mutta sekin valitettavasti kuolleena.”

”Olisi se saanut viettää pidempään eläkepäiviä. Meillä oli 'Kahvelin' kanssa sopimus, että niin kauan kunnes ruokahalut tai jalat meistä jommaltakummalta pettää, niin ollaan yhdessä.”

16-vuotias Pikkukahveli juoksi urallaan 126 starttia voittaen niistä 25. Oriin ennätys oli 20,8aly ja voittosumma 142 480 euroa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi