Tuom Ojanperä ja Aurotar jatkavat hyvässä vireessä illan Tammatähdessä Vermossa. Kuva Anu Leppänen
Tuom Ojanperä ja Aurotar jatkavat hyvässä vireessä illan Tammatähdessä Vermossa. Kuva Anu Leppänen

Pikkutamma Aurotar johtoaikein Vermoon

Pieni sympaattinen Aurotar näytti kuningatarkilpailussa koko valtakunnalle lahjakkuutensa. Tamman säkäkorkeus on vain 146 senttiä, mutta joutuisasti ravaava Aurotar on yksi avainnimistä illan Vermon 2120 metrin Tammatähdessä.

Aurotar asuu omistajalla ja käy vakituisella ohjastajallaan Tuomo Ojanperällä ajettavana Porin raviradalla vain silloin tällöin, mutta kuitenkin säännöllisesti ympäri vuoden. Omistaja Matti Koskinen pitää ja valmentaa kasvattamaansa tammaa muun ajan tilallaan vanhan Kiikan alueella Sastamalassa.

Miltä paikalta olet ajatellut ajaa illan lähdön, Tuomo Ojanperä?

”Samalla tavalla kuin yleensäkin Aurotarella. Lähtönopeus pitää hyödyntää, mutta yleensä teen lopullisen ratkaisun sen jälkeen, miltä hevonen tuntuu tilanteessa, ja mitä vastustajatkin tekevät.”

”Ehkä keulajuoksu tällä hetkellä todennäköisin vaihtoehto on, mutta ei se ole mitenkään kiveen kirjoitettu.”

Hetviina lienee pahin vastustaja, miten ajattelit ajaa sitä vastaan?

Hetviina on ilman muuta pahin, mutta mielestäni turhan vähälle huomiolle on jäänyt takarivistä Tähtituula. Se teki vastaavista asemista Seinäjoen maililla kovan esityksen ja sillä jäi silloin vähän voimia käyttämättäkin.”

Jos Hetviina tulee rinnalle vaatimaan vauhtia, mitä luulet, annatko keulat pois?

”Jos se tulee oikein painostamalla, että vauhti uhkaa jatkua pitkään kovana, niin sitten annan pois, mutta jos siinä yhtään maltilla saisi ajaa, niin sitten jatkan keulasta.”

Aurotar on jatkanut kuninkuusravien jälkeen hyvässä vireessä?

”Se palautui nopeasti ja kaikki on ollut hyvin sen jälkeen. Olin hyvin tyytyväinen viimeksi juoksuun neljänneksi Jyväskylässäkin.”

Mitä nyt odotat illan kilpailusta?

”Odotan hyvää juoksua. Ainoa, mitä pelkään, että mitä kelille tapahtuu. Jos rata menee pehmeäksi, se on tälle iso miinus. Saa olla märkää ja vaikka kuraistakin, mutta radan on pysyttävä pitävänä.”

”Jos rata rupeaa pettämään, se on tälle myrkkyä, mutta mun käsityksen mukaan Vermo on kestänyt hyvin sadetta viime aikoina.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi