Pilvenmäki kauppaa katsomon penkkejä – ”Se on ollut sellainen juttu täällä”
Elina Hirvonen luotsaa Pilvenmäkeä kohti ensi kesän kuninkuusraveja.Kuva: Lassi Puhtimäki

Pilvenmäki kauppaa katsomon penkkejä – ”Se on ollut sellainen juttu täällä”

Pilvenmäen radan vanhan katsomon penkkejä myydään metreittäin. Tuloilla rahoitetaan katsomon kunnostustoimia.

Forssan Pilvenmäen raviradan verkkosivuilta on mahdollista ostaa itselleen oma nimikoitu penkkimetri vanhasta katsomosta. 70 euron hinta sisältää lisäksi lipun ja herne-/lihakeiton tai höyrylihapiirakan Nostalgiaraveihin keväälle 2022. Ostaminen on mahdollista Pilvenmäen verkkosivuilta.

Radan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen sanoo idean penkkimetrien myynnistä syntyneen halusta osallistaa ihmisiä. Hän kertoo katsomon olleen monille tärkeä asia, jonka myötä tempaus on kerännyt palautetta puolesta ja vastaan.

”Moni on toivonut, ettei sitä hävitettäisi, mutta moni on kehottanut myös hävittämään sen”, Hirvonen nauraa.

”Eihän se ehkä ole edustava rakennus, mutta sisätiloiltaan se on tosi hyvässä kunnossa. Rupesimme miettimään, miten voisimme ehostaa sitä.”

Lopullisen sysäyksen idean toimeenpanolle antoi se, että moni viestitti omaavansa vakiopaikan katsomosta, mihin liittyy paljon perinteitä.

”Moni on syönyt tutulla paikalla höyrylihapiirakkaa, hernekeittoa tai lihakeittoa. Se on ollut sellainen juttu täällä. Siitä syntyi ajatus, että miten pystymme yhdistämään nämä asiat, jotka ovat olleet ihmisille tärkeitä.”

Tuloja käytetään katsomon kunnostustoimiin. Ainakin lasitus on tarkoitus uusia kokonaan. Eurojen lisäksi Pilvenmäellä kaivataan talkooväkeä kunnostustoimiin.

Hirvonen sanoo penkkimetrien myynnin lähteneen positiivisesti liikkeelle.

”Katsomossa on kaikkiaan 400 metriä pinta-alaa. Olemme ajatelleet, että jos puolet siitä saataisiin myytyä, saisimme tuotoilla lasien kustannukset kasaan. Vahvistusta kunnostustoimien aikataululle emme ole saaneet vielä, mutta tavoite on, että vuoden loppuun mennessä se puoli on kunnossa.”

Pilvenmäellä pitää kiirettä, sillä se järjestää ensi kesänä ravivuoden kohokohdan, kun kuninkuusravit kilpaillaan Forssassa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

”Se on tietysti se pääasia, mitä murehditaan ja tehdään. Se on iso osa arkea ja oman työn resursointia”, Hirvonen sanoo.

”Talkoopäivät ovat melkein parhaita. Siellä näkee innostuneita ihmisiä, joilla on pyrkimys, että tulee hienot kuninkuusravit. On kiva yhdessä tekemisen fiilis. Olemme saaneet myös parannettua kilpailijoiden olosuhteita. Pintaremonttia on niin paljon kuin jaksetaan tehdä. Tekemistä riittää jokaiselle, mutta toistaiseksi ei ole tullut luovuttamisen fiilistä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi