Osmo Kostamo
Osmo Kostamo

Muistamme: Pilvenmäen raviaktiivi on poissa

Raviurheilun hevoskasvattaja, kengitysseppä ja vaikuttaja Osmo Kostamo kuoli Tammelassa 85 vuoden iässä 29.12.2022 äkilliseen sairauteen. Hän oli syntynyt 31.8.1937 Muolaassa Karjalankannaksella.

Hevoset tulivat Kostamolle tutuiksi jo lapsena, sillä ensimmäinen työhevonen tuli perheeseen Osmon ollessa 12-vuotias. Vuonna 1975 Osmo Kostamo osti tamma Aartinnan, joka jätti hänelle valiojuoksijat Veto-Vihjeen 24,7a ja Linjakkaan 22,4a. Molemmat kilpailivat 16-vuotiaiksi asti. 2000-luvun alussa Kostamo hankki vielä tamma Tulipunakukan, joka astutettiin Linjakkaalla. Vuonna 2005 syntyi ori Voima-Linja 25,5a.

Hienokäytöksisen Linjakkaan kanssa Osmo Kostamo ajelutti vielä pitkään sen kilpauran päätyttyä eläkkeelle jääviä ihmisiä ja järjesti vanhainkodilla rekiajeluja. Hevosenpidosta ja kengityksestä Kostamo luopui 2018, mutta raviurheilun seuraaminen jatkui tiivisti elämän loppuun saakka. Hän haaveili porukkahevosesta viime päiviin saakka, mutta haave jäi toteutumatta.

Osmo Kostamo toimi Pilvenmäellä parikymmentä vuotta kengitysseppänä ja kengitti lukemattomia huippuhevosia. Hän oli paikalla Pilvenmäellä ensimmäisen kerran jo radan vihkiäisraveissa 1949.

Järjestöpuolella tehtäviä oli Forssan Seudun Hippoksen johtokunnassa ja Hämeen Hevosjalostusliiton johtokunnassa, jonka kunniajäseneksi hänet oli valittu 1997. Hän toimi myös kantakirjatuomarina.

Osmo Kostamo palkittiin Suomen Hippoksen raviurheilun hopeisella ansiomerkillä 1998.

Kaipaamaan jäivät tytär ja poika perheineen sekä vuosikymmenten aikana syntynyt laaja ystäväpiiri etenkin ravimaailmassa.

Tero-Mikko Talaslahti

Related Stories

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi