Pilvenmäen ravit aikaistuivat – ”Näyttää, että olosuhteet ovat säilyneet samanlaisina”

Pilvenmäen ravit aikaistuivat – ”Näyttää, että olosuhteet ovat säilyneet samanlaisina”

Pilvenmäen tänään ajettavat sunnuntairavit on päätetty siirtää ajettavaksi tuntia aikaisemmin eli ravit alkavat klo 12. Radan tilannetta on seurattu tiiviisti.

Lauantai-iltana raviradalla pidetyssä palaverissa rata todettiin tasalaatuiseksi, hiekkapintaiseksi talviradaksi. Sunnuntaille on kuitenkin luvattu auringonpaistetta ja lämpöasteita lauantaita enemmän, joten ravien aloittaminen aikaisemmin nähtiin perusteltuna, Pilvenmäki tiedotti sosiaalisen median kanavissaan.

Palaveri pidettiin myös perjantaina, ja sen jälkeen radalta on keskusteltu tiheästi pääratamestari Juha Keskimaunun kanssa. Yhteisenä näkemyksenä oli ravien aikaistaminen tunnilla lauantai-illan palaverin aikaan.

Tunnilla voi ravien loppupäässä olla kriittinen vaikutus radan kestävyyteen, kun otetaan annettu sääennuste huomioon. Raviradalle ajetaan nyt sunnuntaiaamuna vielä kerros uutta pintaa, jolla pyritään sitomaan märän pinnan kosteutta.

”Nyt ainakin näyttää, että olosuhteet ovat säilyneet samanlaisina. Rata on vielä jäässä yön jäljiltä, mutta lämmintä on luvattu, joten rata saattaa mennä päivän loppua kohden raskaammaksi”, Pilvenmäen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen kommentoi.

Rataolosuhteisiin kiinnitetään erityistä huomiota ja hevosten hyvinvointi sekä turvallisuus asetetaan etusijalle rataolosuhteita arvioitaessa.

Jokainen lähtö on siirretty ajettavaksi tuntia alkuperäistä lähtöaikaa aikaisemmin niin, että koelähtö ajetaan klo 11.30, 1.lähtö klo 12.07 ja niin edelleen.

”Hevosten taustajoukoille lähetettiin tekstiviesti ja sähköposti eilen, kun päätös tehtiin”, Hirvonen kertoo tiedotuksesta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi