Allan Korpi jätti lähtemättömän jäljen paitsi Pilvenmäen historiaan, myös koko suomalaiseen raviurheiluun.
Allan Korpi jätti lähtemättömän jäljen paitsi Pilvenmäen historiaan, myös koko suomalaiseen raviurheiluun.Kuva: Hevosurheilun arkisto

Pilvenmäki Maraton kunnioittaa jatkossa Allan Korven muistoa

Sekä Maratonilla että Allan Korvella on ollut suuri rooli Pilvenmäen raviradan historiassa. Jatkossa kumpaakin vaalitaan käsi kädessä.

Moni muistaa 1980-luvun värikkäät Pilvenmäki Maratonit välikilometripalkinnoistaan, joita tavoiteltiin välillä täysillä statisteillakin lopputulosta murehtimatta. Lopussa askel saattoi painaa, ja väsyipä joku joskus keskeytyskuntoonkin.

Nykypäivän ravikilpailusäännöt eivät välikilometripalkintoja mahdollista, eivätkä ne enää lajin henkeen kuuluisikaan, mutta ilman niitäkin Pilvenmäki Maratonilla on ollut uudestaan vuodesta 2015 lähtien vankka rooli Forssan ravitarjonnassa ja Tammavaltikka-päivän ohjelmassa. Neljän kilometrin matkaa ei kylmäverisillä Suomessa muina päivinä ajeta.

Vielä suuremman jäljen suomalaiseen raviurheiluun on jättänyt Allan Korpi – toisaalta oman uransa ja mm. kolmen ravikuninkuuden ja toisaalta lastensa ja lastenlastensa kautta.

Pilvenmäki oli Allan Korven pitkäaikainen kotirata. Jatkossa Allan Korven muistoa vaalitaan kunniapaikalla Pilvenmäen ravivuoden pääpäivänä, kun Pilvenmäki Maratonista tulee myös Allan Korven Muistoajo. Hänen tyttärensä Hanna-Maria Korpi ja Niina-Jasmin Korpi ovat viikon päästä lauantaina mukana palkitsemassa voittajaa.

”On tärkeää hakea uusia juttuja ja kehitystä, mutta vanhojen aikojen ymmärtäminen sekä historian kunnioittaminen on Pilvenmäenkin näkökulmasta tärkeää”, radan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen painottaa.

Ensimmäisen kerran Pilvenmäki Maraton ja Allan Korven Muistoajo ajetaan samana lähtönä lauantaina 29.8. kello 13.30 alkavissa Tammavaltikka-raveissa.

Päivitetty 22.8. klo 8: Allan Korven tyttäret Hanna-Maria Korpi ja Niina-Jasmin Korpi ovat viikon päästä lauantaina mukana palkitsemassa voittajaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi