Jani ja Jenni Oinosen silmäterä Boulder Luke osoitti viime talvena riittävänsä hyvin Ruotsissakin.
Jani ja Jenni Oinosen silmäterä Boulder Luke osoitti viime talvena riittävänsä hyvin Ruotsissakin.Arkistokuva: Satu Pitkänen

”Piti ostaa yksi, tulikin kaksi” – Jani Oinosen Ruotsin turnee vielä auki

Jani Oinonen sai talliinsa viime sunnuntaina kaksi uutta starttihevosta: 6-vuotiaat Ruotsissa syntyneet Mr Deauvillen ja Gigolo Sisun.

Mr Deauville oli huutokauppaostos, josta Easy Kb luopui 32 000 kruunulla eli vajaalla 3000 eurolla.

”Huutokaupassahan myydään vain sellaisia hevosia, jotka eivät ole menneet vähään aikaan mihinkään, mutta aikaisemmin Mr Deauville on näyttänyt hyvää luokkaa. Saa nähdä, saadaanko se nostettua vielä sille tasolle, mutta hinta oli minusta luokkaan nähden ihan kohtuullinen”, Jani Oinonen näkee.

”Toisessa etujalassa oli ollut jotain vaivaa, ja kuvautin sen vielä varmuuden vuoksi. Mitään ei löytynyt, joten tänään tai huomenna lyödään ensimmäistä kertaa valjaisiin ja käydään ajamassa.”

Gigolo Sisuun Jani Oinonen on jo ehtinyt ottaa ajotuntumaa.

”Sitä tarjottiin jo aikaisemmin, ja nyt päästiin kauppoihin. Piti ostaa yksi, mutta tulikin kaksi. Gigolo Sisu oli jo Suomessa, mutta hain sen samalla reissulla kuin Mr Deauvillen”, Oinonen selvittää.

Kalusto on sellainen, että sen kanssa kelpaisi lähteä taas Ruotsiin kuten viime talvena, mutta lopullista päätöstä ei ole vielä tehty.

”Katsotaan, miten koronatilanne kehittyy ja mille mallille hevoset saa, mutta mielellään sinne taas vuodenvaihteessa lähtisi. Töiden puolesta se varmaan järjestyisi, mutta mitään ei ole lyöty vielä lukkoon”, Oinonen sanoo.

Ithinkimageniuksessa on ollut jotain outoa, mutta nyt sekin vaikuttaisi olevan parempaan suuntaan menossa. Boulder Luken kuntoa on tähdätty sinne vuodenvaihteeseen. Gigolo Sisu on ollut jonkin aikaa ajamatta, mutta vaikuttaisi, että sen saa aika nopeasti starttikuntoon. Ja Mr Deauvillellahan on ajettu reilu kuukausi sitten viimeksi kilpaa.”

Mr Deauville on kilpaillut Mattias Djusen ja Gigolo Sisu Petri Salmelan tallista käsin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi