Taustajoukkojen juhlaa vuodelta 2016, kun Äänestäjä on ravannut derbyvoittajaksi. Ruunan omistaa Jou-Jou Talli.
Taustajoukkojen juhlaa vuodelta 2016, kun Äänestäjä on ravannut derbyvoittajaksi. Ruunan omistaa Jou-Jou Talli.Kuva: Anu Leppänen

Pitkään sivussa ollut derbyvoittaja palaamassa syksyllä radoille

Harri Kotilaisen valmentama Äänestäjä on startannut viimeksi yli kaksi vuotta sitten, mutta paluu näyttää treenarin mukaan hyvinkin mahdolliselta.

Vuonna 2016 Äänestäjä oli ikäluokkansa huippuja. Se voitti derbyn vakuuttavalla keulasoololla, ja taakse jäivät muun muassa tämän vuoden kuninkuuskilvan suosikkeihin lukeutuvat Evartti ja Lissun Eerikki. Sen jälkeen 9-vuotiaan ruunan ura on edennyt varsin katkonaisesti, sillä startteja on derbyfinaalin jälkeen kertynyt vain 13.

Vielä vuonna 2017 Äänestäjä pyyhkäisi Mikkelissä mailin aikaan 21,1a. Silloin kakkoseksi jäi hallitseva ravikuningas Tähen Toivomus. Kotilaisen valmennettavan kyvyt ovat siis tiedossa, mutta miten on terveyden laita?

”Tällä hetkellä se on terve”, Kotilainen vastaa. ”Sitä on treenattu, ja syksyllä olisi tarkoitus tulla starttiin, jos paikat kestävät. Minulla on sellainen kutina, että kyllä se vielä pärjääkin. Äänestäjällä on hyvä motivaatio tähän touhuun. Tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä.”

Äänestäjän erinäköiset vaivat ovat pitäneet ruunan pois kilparadoilta jo yli kahden vuoden ajan.

”Ensin sillä reagoi jänne, sen jälkeen hankoside. Tyypillisiä ongelmia ravihevoselle”, Kotilainen sanoo. ”Se on vielä siitä hankala hevonen, että tahtoo kerätä hirveästi massaa. Rekitreeniä on ajettu viime aikoina. Sillä on hyvä kilpailupää, ja ilman muuta uskon, että Äänestäjällä on vielä juoksematonta rahaa. Edetään kuitenkin rauhassa.”

Tulevana viikonloppuna Kotilainen on Liisan Tulilinnun kanssa mukana kuningatarkilvassa. Myös sen kyvyt ovat tiedossa, mutta tamma tunnetaan melko oikukkaana tapauksena. Viime vuonna Lahden kuningatarkilvassa se esitteli molempia puoliaan, kaksi ensimmäistä matkaa meni hylkäykseen pitkän laukan vuoksi, mutta päätösmatkalla se avasi tuulispäänä keulapaikalle, ja sijoittui viidenneksi.

”Hyvällä fiiliksellä lähdetään. Ajoin tammalla tiistaina, ja se oli harjoituksissa oikein hyvä. Saatiin vielä takarivin paikka, josta koitetaan antaa selkäjuoksuja.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi