Kirjanpitoa pitopaikan hevosista on pidettävä pitopaikan koosta ja hevosten määrästä riippumatta. Arkistokuva.
Kirjanpitoa pitopaikan hevosista on pidettävä pitopaikan koosta ja hevosten määrästä riippumatta. Arkistokuva.

Pitopaikan hevoskirjanpito osaksi Oma Tallia – ”Lainsäädäntö vaatii hevosenomistajalta tiettyjä asioita”

Tallinpitäjän on pidettävä kirjaa pitopaikassa olevista hevosista ja nyt se onnistuu Oma Tallissa.

Hippoksen ylläpitämässä Oma Talli -palvelussa on julkaistu uusi Pitopaikka-ominaisuus. Sen avulla kuka tahansa voi pitää Ruokaviraston edellyttämää hevoslistausta pitopaikassa olevista, syntyvistä, kuolleista ja lähtevistä hevosista. Listauksen ylläpito on jokaisen tallinpitäjän lakisääteinen velvollisuus. Kirjanpidosta on käytävä ilmi pitopaikassa olevien hevoseläinten lukumäärä ja tunnistetiedot, sekä myös se, mistä pitopaikasta eläin on tullut ja mihin pitopaikkaan se lähtee. Tämän kaiken voi nyt hoitaa Oma Tallin kautta.

”Olemme tehneet jo pitkään Ruokaviraston kanssa yhteistyötä monesta asiasta ja toteutamme viranomaistehtäviä Ruokaviraston valtuutuksella. Lainsäädäntö vaatii hevosenomistajalta tiettyjä asioita, muun muassa pitopaikkarekisteröintiä ja kirjanpitoa pitopaikan hevosista ja niiden liikkumisesta pitopaikkojen välillä”, Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpää sanoo.

”Meille oli itsestään selvää, että haluamme tarjota tällaisen palvelun hevosenomistajien käyttöön, kun se oli mahdollista Oma Tallin yhteyteen tehdä.”

Oma Talli -tunnuksilla kirjautuessa Pitopaikka-ominaisuus on vasemman laidan valikon alimmaisena. Järjestelmään syötetään pitopaikkatunnus ja sen vastuuhenkilöt. Sen jälkeen hevosten listaaminen sujuu muutamalla klikkauksella. Hevosen lähtiessä pois pitopaikasta, on järjestelmään syötettävä vastaanottavan pitopaikan tunnus ja vastaavasti hevosen tullessa pitopaikkaan on järjestelmään merkittävä mistä pitopaikasta hevonen on tullut.

Tämän vuoden alusta lähtien on yhdenkin hevoseläimen pitopaikka pitänyt ilmoittaa viranomaiselle. Ilmoituksen voi tehdä oman kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle tai verkossa osoitteessa epr.ruokavirasto.fi.  Kun ilmoitus on tehty ja pitopaikkatunnus tiedossa, voi lakisääteistä kirjanpitoa ylläpitää Oma Tallissa. Palvelu on maksuton ja mikäli tunnuksia ei vielä ole, saa ne tilattua suoraan Oma Tallin sivuilta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi