Pitska sai voittoloimen selkäänsä kahdeksannen kerran tänä vuonna.
Pitska sai voittoloimen selkäänsä kahdeksannen kerran tänä vuonna.Kuva: Anu Leppänen

Pitska porskutti ulkoa yllätykseen – Disain pihalla heti kättelyssä

Hannu Hietasen ohjastama Pitska ei jättänyt paikkaansa käyttämättä, kun Mikkelin Toto75-kierroksen pankki Disain epäonnistui.

Jouko Tarvaisen suojatti Disain lähestyi autoa laukalla. Tarvainen ajoi tammansa puomiin kiinni, mutta se ei antanut laukkaansa alas, vaan jatkoi sitä hylkäykseen asti.

”Se teki sen, mitä eniten pelättiin. Luotin, että tamma lähtee ravia, kun oltiin lähellä autoa, mutta tänään oli tällainen päivä. Ei me masennuta”, Jouko Tarvainen vakuutti.

Kenttä oli avoin yllättäjille.

Janne Räisäsen ajama Tutun Tiltu poimi keulapaikan sinne ensin rynnänneeltä Kiirillalta. Lähtöön laukannut Arkenttiina hankki rinnalla otetta jo hyvissä ajoin, ja matkalla pidetty 24-vauhti oli kärkihevosille lopulta liikaa. Pitska rymisteli pitkän kirinsä päätteeksi vahvasti. Terho Rautiaisen ajama Pirttilän Olga tuli lopussa aivan rinnalle, muttei koskaan ohi.

”Takarivin paikka oli, josta päästiin aivan hyvin matkaan”, Hannu Hietanen aloitti voittajahaastattelussa. ”Piti tosi aikaisin lähteä kolmannelle. Halusin sinne lähteä ensimmäisenä, kun tuntuu, että Pitska tekee vapaalta radalta parhaat juoksut. Jos toisia on edessä, kiertäminen on nihkeämpää.

Maaliintulo oli tasainen, eikä Pitskalla paukkuja jäänyt kuskin mukaan käyttämättä.

”Annoin hevosen tulla sen minkä tulee, ja ajattelin, että jos Terho menee ohi, sitten menee. Kaikki oli pelissä kyllä.”

Kiuruvetinen Tuomo Pesonen valmentaa ja omistaa Pitskan yhdessä poikansa Tommi Pesosen kanssa.

”Yksi startti ajetaan syksyn päälle, ja sitten lopetetaan. Keväällä palataan kehiin”, Tuomo Pesonen kertoi tammansa jatkosta.

Kaisa Tolosen kasvattamalle Pitskalle voitto oli kauden kahdeksas. 8-vuotiaan kausi on ollut toistaiseksi ylivoimaisesti sen paras, kun vuosiansiotkin ovat liki 25 000 eurossa.

Toto75-2: 15 hevosen autolähdössä Kiikku's Cashier oli terävänä sekä alussa että lopussa. Hannu Torvisen ajama tamma lähti lujaa matkaan, ja kuskin niin halutessa olisi keulajuoksu tullut kysymykseen. Torvinen päästi kuitenkin päättäväisesti rinnalle tulleen suosikki Chasing High'n etupuolelleen.

Kolme hevosta erottui lopussa. Marko Heikarin ajama Cygne Noire Boogie hankki otteen keulahevosesta, mutta Kiikku's Cashier tuli tilat saatuaan terävästi parhaaksi. Se voitti tuloksella 14,3ake.

"Hyvä tulos tammalta. Toki rata on napakan napsakka", Niki Finnström voittajan taustavoimista tiivisti.

Toto75-3: Toinenkin kierroksen suurista suosikeista jäi voitotta, kun Francis Journey ei ollut tasollaan.

"Tänään ei ollut meidän päivä, ei ole kaikki  hevosella kunnossa. Täytyy tutkailla, että mistä johtuu", edellä mainittua ajanut Janne Räisänen kommentoi.

Juha-Pekka Ahonen ajoi suojatillaan Mr Reddingtonilla suosikkia vastaan keulasta, ja taktiikka osoittautui oikeaksi, kun nelivuotias sooloili vakuuttavasti parhaaksi.

"Tyytyväinen pitää olla sen esitykseen. Se ei mene toisten takana, ja keulassakin se töllisteli sisäkentälle ja mutkuili. Vaikka se tänään voitti, ei missään kohtaa mennyt tosissaan", Juha-Pekka Ahonen latasi.

Mr Reddington voitti keskipitkän matkan kisan tuloksella 16,2.

Toto75-4: Parhaasta valjakosta ei jäänyt enintään 95 000 euroa juosseiden kisassa jossiteltavaa, kun Jere Taulion treenaama Callela Ikaros otti Joensuun iltaravivoittonsa jatkoksi 75-ykkösen johtavan Rebel Rapidin rinnalta.

Santtu Raitalan ajama Callela Ikaros teki hienon uuden ennätyksensä 11,9aly.

"Oli kyllä huiman hieno esitys Ikarokselta, ei voi kuin kehua", Santtu Raitala aloitti voittajahaastattelussa.  "Tasokkaan 75-lähdön voittaminen ei koskaan ole helppoa johtavan rinnalta."

Deangelo ehti toiseksi ennen Effronte Photoa.

Toto75-5: Kylmäveristen kovimmassa sarjassa Pauhiksen ja Antti Teivaisen yhteistyö jatkoi neljän kilpailun jälkeen säröttömänä.

Kahdestakymppiä matkaan lähtenyt Pauhis eteni alussa kärkeä kohti, mutta aivan ei Antti Teivaisen ajosuunnitelma onnistunut hänen ennakkokaavailunsa mukaan. Siitä huolimatta valjakko runttasi pitkällä kirillä varmaan voittoon oli keulasta hienosti otellutta Vilivillistä.

"Näki, että kuolemanpaikalle ei ollut asiaa, joka alunperin oli suunnitelmana. Onneksi tuli väli, että pääsi 3. ulos. Pauhis tuntui koko matkan laiskalle. Vetolaput vedettiin 300 ennen maalia, ja niistä oli hyötyä."

Suosikki Issakan Valo laukkasi alkumatkasta hylkäykseen. Sen kovimmaksi haastajaksi kaavaillun Vixelin kisa meni hänniltä mahdottomaksi.

"Hyvä startti. Neljättä rataa mentiin viimeinen kierros oikeastaan. Pyöreä rata, niin tiesin, että tulee hankaluuksia, jos ei saa sulavaa juoksua", Tapio Perttunen puhui kautensa päättäneestä Vixelistä.

Toto75-6: Avoimessa ryhmässä Le Gros Bill esitti parastaan, kun täräytti auton takaa tulisesti matkaan ohi sisäpuolen Next Directionin, eikä Le Gros Billillä ollut mitään vaikeutta hallita parhaaksi. Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Toto75-7: Rivi päättyi lyhyen matkan rynnistykseen, jossa, kuten niin usein ennenkin, alussa ratkesi paljon. Jarmo Saarelan kuskaama Capo sai pidettyä sisäradalta keulapaikan Brazen Leonorea vastaan nippa nappa. Se ratkaisi paljon, sillä Capo veti perille ennen Brazen Leonorea. Voittoaika oli 12,4aly.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi