Planbeen taustavoimat ottivat voiton jälkeen ilon irti.
Planbeen taustavoimat ottivat voiton jälkeen ilon irti.Kuva: Anu Leppänen

Planbee sujutteli kriteriumin voittoon SE-tuloksella – ”Pienestä vartalosta lähti paljon ääntä”

Tommi Kylliäisen ajo Planbeen rattailla meni lämminveristen kriteriumissa paremmin kuin hyvin. Palkintona oli kriteriumin voitto SE-tuloksella.

Jari Kinnunen piti Shackhills Twisterin kanssa keulapaikan sisäradalta odotetusti. Janne Korven ajama Bee Combo johti lopulta toista rataa.

Reilu kierros maaliin tapahtui, kun Mika Forss nosti suosikki EL Jetpackin kolmannen kiertoon. Se ei kuitenkaan vaikuttanut missään kohtaa voittajalta, ja epäonnistuminen sinetöityi laukkaan loppukurvissa.

Shackhills Twister oli pitkään voitossa kiinni, kunnes Tommi Kylliäisen ajokki Planbee pääsi vapaalle radalle sisäratajuoksun päätteeksi. Se tuli loppua vahvasti ja ehti hallitusti parhaaksi.

”Mahtavat fiilikset! En osaa ihmeempää sanoa, mutta tunnelma on katossa”, Tommi Kylläinen oli voittajahaastattelussa ymmyrkäisenä. ”Tiesin, että sisärataa on ajettava, kun kova lähtö oli. Meillä ei kuumin suosikki ollut. Täytyy silloin ujuttamalla mennä. Silloin, kun sellainen taktiikka onnistuu, se on hyvä taktiikka.”

Tommi Kylläinen nosti yhden voittajan ominaisuuksista muiden yläpuolelle.

”Hevosen juoksutekniikka on täydellinen. Se ei kuluta voimiaan, kun menee eteenpäin.”

Voittajan valmentaja Jukka-Pekka Hukkanen oli viimeistellyt Planbee'n terävästi, ja se oli onnistunut valinta.

”Eilen laskettiin kuin varastetulla hevosella. On huomattu, että se hyötyy kovasti, kun edellisenä päivänä ajaa kovaa. Se on silloin kuin eri hevonen”, Jukka-Pekka Hukkanen puhui.

Kriteriumin voitto on Jukka-Pekka Hukkasen tämänhetkisen uran tähtihetki.

”Pikkuinen huuto oli lopussa – pienestä vartalosta lähti paljon ääntä”, Jukka-Pekka Hukkanen kertoi omasta kannustuksestaan. ”Olen sanonut, ettei meillä ikinä mikään onnistu, mutta nyt ei voi enää niin sanoa.”

Planbee ravasi 90 000 euron arvoisen voiton 3-vuotiaiden SE-tuloksella 13,2akp. Sen omistaa Talli Tarkkaan harkittu. Kasvattajat ovat Johanna Sairanen ja Vesa Mäkinen.

”Tämä on tällainen tilanne, josta varmaan herään kymmenen minuutin päästä, eikä tätä ole tapahtunutkaan”, Vesa Mäkinen tiivisti tunnelmansa kisan ratkettua.

Shackhills Twister oli hopealla, Sahara Flames sijoittui kolmanneksi.

Suomenhevosten kriteriumista voit lukea täältä.

Katso videolta, mikä Jukka-Pekka Hukkasen mukaan ratkaisi voiton.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi