Pelikahvilapelaaminen on PMU:n monopolin alaista toimintaa.  Kuvassa Deauvillen viimeinen perinteinen hevosihmisten pelikahvila l'Hippodrome.
Pelikahvilapelaaminen on PMU:n monopolin alaista toimintaa. Kuvassa Deauvillen viimeinen perinteinen hevosihmisten pelikahvila l'Hippodrome.Kuva: Leena Alérini

PMU sai sakot

Ranskan kilpailuvirasto on antanut totopeliyhtiö PMU:lle 900 000 euron sakot.

Syynä on ranskalaisen hevospeleihin erikoistuneen yhtiön sopimuksenvastainen toimiminen joidenkin kansainvälisten ravikilpailujen kohdalla.
PMU antoi vuonna 2014 lupauksen erottaa omassa toiminnassaan toisistaan nettipelaaminen ja muu pelipistepelaaminen siten, että molempiin on oma pelipottinsa. Nettipelaaminen on avattu kilpailulle, mutta ratapelaamiseen ja pelipistepelaamiseen PMU:llä on edelleen monopoli Ranskassa. Pelipistepelaaminen tapahtuu esimerkiksi kioskeissa ja pelikahviloissa.
PMU ei ole kaikissa ulkomaan ravikisoissa noudattanut kahden pelipotin taktiikkaa, jonka seurauksena PMU:n oman monopolin alla oleva totoaminen on väitetysti hyötynyt kilpailutilanteesta.  Nettipeliyhtiöiden Betclic ja Zeturf valitettua asiasta, Ranskan kilpailuvirasto tutki tapauksen, ja totesi PMU:n lipsuneen sopimuksesta. PMU:lle langetettiin 900 000 euron sakot.
Taustalla on perinteisen ranskalaisen totopelin järjestäjän PMU:n ja bookmakereiden vuosia kestänyt sota Ranskan valtavista, noin 8 miljardin euron vuosittaisista hevospelimarkkinoista
Totopelaaminen on ollut vaikeuksissa vuosia. Viime vuonna PMU kuitenkin onnistui ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011 hidastamaan laskukäyrää.  PMU teki viime vuonna 760 miljoonan euron tuloksen, jossa oli edelliseen vuoteen kahden miljoonan parannus.

Asiasta kertoi ensimmäisten joukossa muun muassa Paris-Turf

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi