Next Direction on ehtinyt urallaan paljon. Kuopio Stakesin nelivuotiaana voittanut ja lauantaina Göteborgissa juokseva tähtiravuri on voittanut Pohjois-Savon Kasvattaja-ajon vuosina 2016 ja 2017. Kuva: Juhani Hynynen.
Next Direction on ehtinyt urallaan paljon. Kuopio Stakesin nelivuotiaana voittanut ja lauantaina Göteborgissa juokseva tähtiravuri on voittanut Pohjois-Savon Kasvattaja-ajon vuosina 2016 ja 2017. Kuva: Juhani Hynynen.

Pohjois-Savossa tammansa astuttava on VIP-vieras Kasvattajaraveissa

Pohjois-Savon Hevosjalostusliitto vastaa Pohjanmaan Hevosjalostusliiton keväällä esittämään haasteeseen kasvatustoiminnan tukemiseksi. Tiedossa on ylimääräinen 10 prosentin kasvattajapalkinto Pohjois-Savon Kasvattaja-ajoissa Kuopiossa tästä vuodesta alkaen ja mahdollisuus tavata muita kasvattajia VIP-illan merkeissä.

Hevoskasvatuksen ja omistamisen kannusteeksi Kuopiossa on mietitty käytännön toimia. Tahto on kova, jotta kasvattajien arvostus ja huomiointi nousisi.

”Kasvattaja-ajopäivä nimetään Kasvattajaraveiksi, joka tulee olemaan vuosittain toistuva tapahtuma. Tulemme kutsumaan kaikki kyseisenä vuonna tammansa astuttaneet pohjois-savolaiset kasvattajat VIP-vieraina ko. raveihin ja tarjoamme heille mm. ruokailun”, liitto tiedottaa.

Pohjois-Savon Kasvattaja-ajoon lokakuun lopulla ovat oikeutettuja osallistumaan Pohjois-Savon alueella kasvatetut 4-5-vuotiaat suomenhevoset ja 3-4-vuotiaat lämminveriset. 5 000 euron ensipalkinnoilla ajettaviin ennakkomaksuttomiin kasvattajakilpailuihin ovat oikeutettuja vähintään puoliksi pohjoissavolaiskasvatetut hevoset.

”Vieremältä Varkauteen”, toiminnanjohtaja Hannu Ala-Korpi antaa karkean luonnehdinnan pohjoissavolaismääritelmästä, joka katsotaan kasvattajan kotipaikan mukaan.

Kilpailu tuntee merkittäviä hevosia kunniataulukossaan. Lämminveristen kilpailun voitti 2016 ja 2017 Next Direction. Tuorein suomenhevosvoittaja viime joulukuulta on Ciiran Tähti, lämminverisistä Q-Rex Oak.

”Näitä kannustetoimia tehdään, koska kasvatuksen luvut ovat hiipuneet oikeastaan viimeiset 10 vuotta. Kun tuntui, että on pohja nähty tässä hommassa ja kasvatuspuoli voisi ruveta virkistymään, tuli tämä virusasia, joka häiritsee paljon. On se selvä, että jos ihmisiä jää työttömäksi, rahat loppuu. Ja sperman kulkeminenkin on tuonut haasteita tähän siitoskauteen”, Ala-Korpi toteaa.

”Semmoiset terveiset lähettäisin Pohjois-Savoon kasvattajille, että koitetaan vaan jaksaa ja astutetaan tammoja. Kyllä se nousukin vielä joskus tulee. Me on laskettu silleen, että tähän ekstrarahaan menee meiltä semmoinen 2200-2400 euroa ja paljonko sitten menee kestitsemisiin”, Ala-Korpi hymyilee jälkiruokia pohtien.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi